Hendek Selman Dede’yi Anma, Sünnet ve Yağlı Pehlivan Güreşleri 30 Haziran Pazar Günü Selman Dede Mesire Alanı’nda gerçekleşecek olan güreşler için ilçeye davulcular dün akşam saatlerinde indi.

Hazırlıkların tamamlandığını güreşler öncesinde ilçede davul ve zurna çalıp maniler söyleyen güreş cazgırları caddeden geçmekte olan vatandaşların ilgisini çekti.

Her yıl güreş programları öncesinde ilçemiz hendek’e gelerek güreşleri ilçe çarşı ve çevreye davulla zurna ile duyuruyorlar.19 yıldır değişmeyen gelenek , bu yılda sürdürmeye devam ediyor.

Şenliğe Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, protokol mensupları ve binlerce vatandaşın katılması bekleniyor.

Selman Dede Güreşleri’ne Kırkpınar’da 2004-2007-2008-2016 yılları şampiyonu Recep Kara ve 2005 yılı Kırkpınar Şampiyonu Şaban Yılmaz başta olmak üzere Nedim Gürel, Abdullah Güngör, Ahmet Kavakçı, Salih Erinç, Süleyman Aykırı, Ümit Balta, Mahmut Kavakçı, Murat Gençtürk, Nadir Takı, Serhat Gökmen, Hüseyin İyican, Nuri Zengin, Hüseyin Şahinal, Fatih Koyuncu, Onur Şenel, Güngör Ekin, Ekrem Yavuz, Gökhan Arıcı ve Fatih Bakır gibi ünlü başpehlivanlar katılıyor.