Edinilen bilgilere göre olay Hendek Akpınar Mahallesinde bir evde yaşandı.  Korona virüs tedbirlerini  kötüye kullandıkları öğrenilen bir bay ve bir bayan şahsın, mahalleye geldikleri evde yalnız kalan ev hanımını kapıya çıkması ve ardından bilinmeyen bir madde ile kapıda bayıltıp, evde hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Meydana gelen olayı gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanması için çalışmalara başlanıldığı öğrenildi...

Olayın gündüz saatlerinde olması, insanların güveninin büyük oranda suistimal edilerek yaşanması, vatandaşı ve bölge halkını çok tedirgin etti.

Vatandaşların tanımadıkları kişilere kapı açmamaları, maske nedeniye tanımadıkları kişilere ise kim olduklarını anlamadan evlerinin kapılarını açmamaları büyük önem taşıdığı bir kez daha ortaya çıktı.

Emniyet Güçleri, Güvenin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçların, coronavirus kapsamında ülkemiz'de ve Hendek’te arttış gösterdiği bu nedenle, vatandaşların duyarlı olması istenerek, tanımadıkları kişilere güvenmemeleri, kapı açmamaları, bu ve buna benzer durumlarda derhal Polis ve Jandarmaya ihbarda bulunmaları istendi.