Resmi olmayan sonuçların gönüllü müşahitler tarafından sandıklardan alınarak, dijital bir ortamdan sisteme işlenmesi sonucunda, alınan verilere göre 46,5 % ve 3518 oy fark ile resmi olmayan sonuçlara göre Hendek Belediye Başkanlığı kazandığı ilan etti.

Sandıkların kapanıp oyların açılmaya başlamasıyla birlikte Hendek Atatürk Kapalı Spor Salonuna toplanan, vatandaşlar seçim sonuçlarının değerlendirildiği dev ekranın önünde an ve an sonuçları izlediler.
 
Ardından Sahaya gelen Aday Babaoğlu, Vatandaşlara yüksek bir sepetin üstünden seslendi; 

“Asın ben sizinle gurur duyuyorum Hendek sizinle gurur duyuyor, dışardaki araçlara müdahale etmemizin şansı varsa müdahale edelim. Çünkü hendek bizden hizmet bekliyor, birilerinin sevinmesini bilmediği gibi olmasın, bu başarı sadece bana ait değil, benimle beraber çalışan ekip arkadaşlarımın,bizimle beraber çalışan kadın kollarımızın gençlik kollarımızın. Sevinirken bile örnek davranışlar sergileyelim. Şimdi Bizim hedefimiz sadece bir dönem kazanmak değil, sizlerle beraber, aranıdaki bir  çok gencin hendek halkı için yetiştirilmesi topluma daha faydalı bir şekilde temsil edilmesini. Sevinirken de üzülür ken de dozumuzu kaçırmayalım.Duygularımı ifade etmek o kadar zorki, kendimi ağlamamak için zor tutuyorum. Herşeyin bakın seçimdir , geldi geçti, Allahın izniyle , sizlerin desteğiyle, Allahın izniyle bu seçimi kazandık, küskünlükleri, dargınlıkları , bugünden itibaren geride bırakıyoruz. Kimseyle bir hesaplaşmamız yok. Onlar alacakları almışlardır. Milletin iradesi burada. Halkın iradesine saygı duymayanlar, cevabını yine burda gördüler. Şu balon diyenlerin balonları nerede diyorlar. Patlayan balonların sesini duyuyor musunuz arkadaşlar. Balonu siz patlattınız. Ben bişey yapmadım, değerli  arkadaşlar, seçim sürecinde birçok sıkıntılar yaşadık. Hepinize 24 Mart Pazar günü dedimki Sandıklar size emanet dedim, ve bu emanete sahip çıktınız. Hepinize ayrı ayrı sahip çıktınız. Bu başarı sizlerindir. Asıl konuşmayı , birkaç gün sonra, herkesin beklediği yerde o Hendek belediyesinin balkonundan yapacağım. İsmail türütte söz verdi oda gelecem dedi. İnanın heyecanımı ve şu an ne diyeceğimi bilmiyorum dedi. Hendek halkının her zaman gülmesini huzurlu ve mutlu yaşamasını istiyorum .  Şimdi daha fazla konuşacak bişey yok, dışarıdaki vatandaşlara içeriye davet ediyorum” dedi.

Babaoğlu’nun Hendek için içten yazmış olduğu Hendek de birçok  eski mekanın yer aldığı ve eskiyi anlatan andıran hendek duygusunu yüklediği şiirin dinletilmesinin ardından  Babaoğlu Ardından Şükür  namazı kılmak üzere Rasımpaşa Camii’ne kalabalık bir vatandaş topluluğuyla gidildi. 

Ayrıca Bir Mesaj yayınlayan Babaoğlu Şunları Belirtti.

"Ömrüm boyunca hep hak ve haklının yanında oldum, hep dua ettim, Rabbim; Beni senin yolunda olanlardan ayırma diye. Hamdolsun bugün hak kazandı, halk kazandı. Ben değil Halkın İttifakı kazandı. Hep dedim hendek hep birlikte başaracağız diye. Başardık ey sevdiğim şehir Birlikte Başardık…"