İlçemiz Hendek de bir hafta önce düzenlenen fuarın ardından çevreye gelişigüzel asılan afişler hatıra bırakıldı.

İlçemiz Hendek Ticaret Merkezi Konferans ve Kapalı Pazar Yerinde 3. kez düzenlenen Tarım fuarı ardından çevreye asılan afiş ve pankartlar öylece kaldı.

Hendek de düzenlenen tarım fuarının duyurulması için ilçenin çeşitli giriş ve çıkışlarına direklere çeşitli tel ve benzeri malzemelerle asılan  afişler fuarın tamamlanıp bitmesinin ardından kaldırılması gerekirken unutuldu.

Hendek’te Asmayı Bildirler , İndirmeyi bilemediler…

Üçüncü Kez Hendek’te düzenlenen fuarın oluşturulmasında organizasyon ve önderlik yapan Sakarya Ticaret Borsası, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon, İzmirli GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenecek 3. Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı için afişlerin asılması bilinirken, indirilmesini neden düşünmedikleri tepki çekiyor.

Yasal Mevzuat ve gereğinin uygulanması durumunda Aydınlatma direklerine, ağaçlara izinsiz afiş asılması, 5326 sayılı Kanunca yasak olduğu ve bu ve bu tarz durumlarda 5326 sayılı Kanunun 42. Maddesi gereğince asan şahıs ve firmalara cezai işlemler uygulandığı bilinmekte.

İlçenin Dört Bir tarafına kim ve kimler tarafından asıldığı ve neden süresi bitiminde indirilmeyen afişlerin toplatılıp toplatılmayacağı veya asılı bulundukları alanda çürümeye terk edilip edilmeyeceği merak konusu olurken, vatandaşlar kendilerine gösterilmeyen bu durumun kimseye gösterilmemesini istemekteler.