Kalayık ve Yeniköy mahallelerinde meydana gelen evden hırsızlık olayları ile ilgili olarak Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı sivil ekip ve asayiş ekiplerince yapılan araştırmaları sonuç verdi

10.01.2022 tarihinde Hendek Kalayık mahallesinde meydana gelen hırsızlık olayında bölgede yapılan kamera incelemesinde şüpheli şahsın 05.01.2022 tarihinde 3 tekerli elektrikli bisiklet ile sepeti boş bir şekilde yoldan geçip kısa bir süre sonra sepetinde çalınan malzemelerin olduğu değerlendirilen yüklü bir şekilde geri döndüğü tespit edildi. 

Olayla ilgili olarak kişinin bölgedeki diğer kameralar üzerinden görüntüleri takip edilerek Hendek  ilçe merkezine kadar izi sürülmüş ve T. Mahallesine girdiği belirlendi. Şahsın yapılan araştırmalar sonucunda E.T. isimli şahıs olduğu tespit edildi.

11.01.2022 tarihinde Hendek Yeniköy mahallesinde evden hırsızlık olayı meydana gelmiştir. Bunun üzerine Turanlar mahallesinin iki girişi tutularak mahalleye girip çıkan şüpheli herkesin kimlik sorgulaması yapıldı.

Hendek’te 2 Evde Yaşanan Hırsızlık Olayını Jandarma Aydınlattı…

Faaliyet esnasında 3 tekerli elektrikli bisiklet ile 2 şahsın kontrol noktasına girmeden uzaklaştığı görülünce şahıslar hemen yakalanmış ve şahısların bindiği araçta çalınan rulo halindeki tellerin olduğu görüldü.

Şüpheli şahısların kimlik sorgulaması sonucunda bir önceki gün yapılan hırsızlık olayının faili olan E.T. ve arkadaşı S.B. olduğu tellerin nereden alındığı sorulduğunda Yeniköy mahallesinden çaldıklarını itiraf ettikleri belirtildi. 

Çalınan 400 metre çit teli ve 1 adet odun sobası müştekiye teslim edildi. Olay ile ilgili Hendek Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş olup alınan ek talimat doğrultusunda şahsın ikametinde gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında adli arama icra edildi.

Şüpheli şahıslar gözaltına alınarak 12.01.2022 de mevcutlu bir şekilde Hendek adliyesine sevk edildiği belirtildi.