Haber merkezimize ulaşan görüntülerde, Çamlıca Kerem Ali Dağı Haraklı bölgesinde mevcut akmakta olan bir derenin bir süre sonra olmadığını fark eden doğa sever, derenin neden olmadığını anlamak için su kaynağının çıktığı alana gittiğinde derenin neden kuruduğunu işte böyle gösterdi.

Su kaynaklarının her geçen gün tükendiği günümüzde, bir dereye can suyu dahi verilmeden uygulanan bu duruma sitem den doğa sever, derenin kaynağına gittiğinde suyun nasıl borulanarak farklı bir yöne taşındığını böyle paylaştı.

Derelerin kuruduğunu belirten duyarlı bir vatandaş dağdan akan tertemiz suların borularla alındığını ve derelerin kuruduğunu belirterek tepkisini dile getirdi.

Hendek'in dereleri böyle kurutuluyor…

Tertemiz su kaynaklarına dayanan borularla suların alındığını belirten vatandaş, “Çamlıca Haraklı mevkiindeyiz. Suları kesmişler, Dereler bomboş oldu, Derelerin suları hortumlarla gidiyor. Dereler kurudu” dedi. Yetkililere bu tarz su kullanımlarının önüne geçerek, derelerin sulardan mahrum edilmesini isteyen doğa sever, su kaynaklarının korunmasını istedi.

Hendek'in dereleri böyle kurutuluyor…