Pandemi sürecinde alınan önlemler doğrultusunda ayakta yolcu alınması yasaklanmış ve denetimler sıklaştırılmıştı. Yasak olmasına rağmen ayakta yolcu alarak sosyal mesafe de hiçe sayıldı.

Otobüs Hendek girişinde Trafik Polisi tarafından durduruldu, yolcuların şikayetlerinin dinlendiği olayda, yolcuların beyanlarına göre ayakta olan çok sayıda yolcunun, Hendek’e gelene kadar çeşitli duraklarda indirildikleri belirtildi.

Hendek'te ayakta yolculuk eden yolcular tepki gösterdi

İl Pandemi Kurulunun almış olduğu karara göre, pandemi sürecinde, maskesiz ve ayakta yolcu alınmaması yasaklanmıştı.

Yasakların uygulanabilmesi için yoğun çaba ve uygulamaların olduğu belirtilirken, yaşananları Otobüste yer alan bir yolcu şöyle paylaştı. ‘Otobüs daha kalkarken zaten kalabalikti. Maskesiz kimse yoktu, ama herkesin maskesi vardı. Herkes ekmeğinin peşinde olabilir 1. saat sonraki arabaya kalmak kimse istemez. Ama sağlık daha önemli. Yasadigimiz bu sıkıntılı  pandemi  günlerinde biraz daha hassas olmasi  gerekir. Herkesin çocuğu var akşamki, otobüste eğer 1 kiside virus varsa biz hepimiz  yandık. O değil herkes bugün işe gitti Allah korusun Bunun hesabını kimse veremez kul hakkını girmeye kimsenin hakkı yok. Fotoğraf çektiğini fark eden şoför otobüsün ışıklarını kapattı, Hendek’e kadar karanlıkta geldik’ dedi.

Hendek otobüsünde yolcular belli olmasın diye ışıklar söndürüldü

Sakarya Büyükşehir Ekipleri, yaşanan bu tarz ayakta yolcu, maskesiz yolcu alarak kurallara riayet edilmediği durumların 7 gün 24 saat hizmet sunan Çözüm Masası telefonu 153 nolu telefonun ulaşım daire başkanlığına bilgi vermelerini istedi.