Ağaçların gelişimlerini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak, form vermek ve çiçeklenmenin miktar ve kalitesini yükseltmek için gerçekleştirilen budama işlemlerinde; kuru ağaç, elektrik tellerine uzanan, araç ile vatandaşların geçişini engelleyen dallar kesiliyor.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, ağaç budama çalışmalarındaki temel amaçlarının ağaçların daha sağlıklı, daha kuvvetli ve dengeli bir gelişim gösterebilmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Budamaların ağaçları gençleştirdiğini, canlandırdığını ve dolayısıyla büyüme güçlerini artırdığını belirten Başkan İrfan Püsküllü, budama esnasında ağaçlara verdikleri formla da cadde ve sokaklarda ahenk oluşturduklarını ifade etti.

Yetkililer ayrıca, budama işleminin ağaçların gelişimini kuvvetlendirerek, sağlıklı kalmaları amacıyla yapıldığını belirterek, yapılan işlemin ağaçlara zarar vermeyecek şekilde tekniğine uygun olarak gerçekleştirildiğini söylediler. Osman Yılmaz Caddesi, Yeni Cami arkası ve Şehit Pilot Ahmet Ersoy Caddesi’nde ağaçlar budandı.