İlçemiz Hendek Hantek Mahallesinde yer alan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Bağlı yurt müdürlüklerinin bahçelerinde ramazan dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz sene yurtlarda olmayan öğrenciler, Ramazan ayını büyük bir sevinçle karşıladı. GSB yurtlarında ramazan öncesi yurtlar süslendi ve öğrenciler için tüm hazırlıklar yapıldı.

Yurt bahçelerine taşan ramazan coşkusu İftar çadırlarının kurulması ile de öğrencilerin ailelerinden uzak olmasına rağmen ramazan heyecanını yaşamaları için elverişli hale getirildi.

Yurtlarda Ramazan Etkinlikleri

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı 12 yurtta ramazan etkinlikleri devam ediyor. Ramazan ayı boyunca GSB yurtlarında “Ramazan Eğlenceleri” kapsamında sokak oyunları,şişme balon,dart,Ramazan şerbeti,Ramazan Davulcusu, patlamış mısır, matrak ve hacivat karagöz gibi birbirinden farklı etkinlikler tüm GSB yurtlarında yapılacağı bilgisi verildi.

Ayrıca yurtlarda mukabele,ramazan sohbetleri ve teravih gibi ibadetlerin de öğrenciler dışarıya çıkmadan kalmış oldukları yurtta yerine getiriyor.

GSB yurtlarında barınan öğrencilere yönelik ailelerinden uzakta eğitim ve öğrenimlerine devam eden öğrenciler aile sıcaklığından uzak kalmaları için Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerini ve  gönüllü aileler  öğrencileri evlerine iftara davet ediyor ve öğrenciler iftarlarını aile ortamında açıyorlar. Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ayrıca koli yardımları ihtiyaç sahiplerine aralıksız ulaştırılıyor.