İlçemiz Hendek Yeni Mahalle’de bir süre önce yağmur suyu projesi kapsamında yapılan mazgal birleşim alanındaki mazgal kapağı çöktü… Vatandaşlar önlem alınmasını istiyor…

Her gün yüzlerce aracın geçtiği Hendek Yeni Mahalle Servetiye Caddesi üzerinde yer alan döner kavşağın hemen altında yer alan, yağmur suyu projesi sonrasında eklenen mazgal kapaklarının, yağmur suyu şebekesine birleşim alanındaki kapak kısa sürede çöktü.

Hendek Yeni Mahallede Yağmur Suyu şebekesinin kapağı çöktü…

Yaşanan çökme sonrasında yağmur şebekesi için hazırlanan su hattı görülürken, kapakta yer alan çubuk demirlerin bölgeden geçmekte olan otomobillerin tekerleklerine batarak patlamalarına neden olabileceği belirtiliyor.

Hendek Yeni Mahalle de yer alan kavşaktaki, çubuk demirlerin de tonajlı araçların geçmesinin ardından kapağın tamamen çökebileceği belirtilirken bölgede kazalar yaşanabilir.

Öte yandan gece bu alanın sürücülerce fark edilememesi kaza riskini iki kad daha artırdığı belirtilirken, henüz birkaç ay önce gerçekleştirilen proje sonrasında bu durumun neden ve niçin yaşandığınında araştırılmasını isteyen çevre sakinlari acil önlem alınmasını istediler.

Hendek Yeni Mahallede Yağmur Suyu şebekesinin kapağı çöktü…

Hendek Yeni Mahalle Servetiye Caddesi sakinleri acilen bu bölgenin yetkili ekiplerce şerit çekilerek, daha sağlıklı bir şekilde yeniden yapılarak kullanıma açılmasını istiyor.