Hendek trafik ışıkları kazalara davetiye çıkarıyor

Geçtiğimiz hafta Köşemize Konuk aldığımız trafik ışıkları geçen gece saat 20:35 sularında, tüm ilçede elektrik mevcutken trafik ışıkları arızalıydı.

Hendek Küçük Sanayi Kavşağında dakikalarca ışıklarda çekim yaptık, 21. yüzyılda en akıllı şehir iddialarını en güzel çürüten bu durum defaatle yaşanırken, yetkililere ilettiğimiz arıza kayıtlarında "o saatlerde elektrik kesintisi vardı" diyerek, kesintileri bahane etmekteler.

Işıkların kesik olduğu esnada, fişek gibi geçen araçlar, bölge aydınlatmasının zayıf olduğu bu alanlarda, kazaya göz göre göre davetiye çıkarmakta.

Yolu bölmek isteyen sürücülere yanmayan trafik ışıkları nedeniyle zor anlar yaşamaktalar. Yolu bölen araçlar ise, karşı şeritten gelmekte olan diğer araçlar ile defalarca kafa kafaya gelmekte.

Yirmibirinci yüzyılda akıllı şehirlerde şebeke elektriği ile beslenen en kritik zaruri şebeke olan sinyalizasyon şebekesinin güçlendirilerek, yaşanabilecek bir durumda hizmet vermesi sağlanmalıdır. Sürekli kayıt altında olan kavşaklarımızın görüntü sistemleri de eğer aynı şebekeden beslenmekte ise vay halimize…

Sinyalizasyon sistemleri, yapmış olduğumuz araştırmalar sonrasında, yerel yönetimler bünyesinde büyükşehire bağlı olduğunu öğrendik. İlgili birim ile karşılaştığımız arızalara, den denk geldikçe, 153 nolu telefona, Sakarya Büyükşehir bizzat bildirmekte ve takibini yapmaktayız, fakat yetkililerin “ O saate o bölgede elektrik kesintisi yaşanmaktaydı.” söylemi, D-100 karayolunda yaşanabilecek sinyalizasyon şebeke kesintileri, kazalara davetiye çıkarıyor. 

Sürücüler ve Bölgede yer alan yaya geçitlerini kullanan vatandaşlar tüm yetkililerden arıza yapmayan, elektrik kesintilerinden etkilenmeyen altyapılara sahip güvenle geçilebilir kavşaklar istediklerini belirttiler.