Hendek Akpınar Mahallesinde Yer alan ve Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunu paralel olarak geçmekte olan yolu arsa sahibi çift yönlü trafiğe kapattı.

Hendek Pınarlı Mahallesi asfalt programına alınarak asfalt ve kaldırım terklerinin, Sedaş tarafından elektrik aydınlatılması yapılan yol vatandaş tarafından kapatıldı.

Bugün sabah saatlerinde, yolun işlemlerinin yıllardır yapılmadığı iddasıyla vatandaş yolu kapattığı öğrenilirken, yolu kullanıma açılması için bölgede yapılması gereken parselasyon çalışmasının yapılmadığının neden olduğu öğrenildi.

Yaklaşık yolun 1 km mesafe çift şeritli yolun Akpınar Mahallesine kısa şekilde ulaşıldığı alanda yer alan ve 2 yılı aşkın süredir resmi işlemlerinin tamamlanmadığı belirtilen yolu sabah saatlerinde kapatarak ulaşımın işleyişini durdurdu.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ; ”Madem yol yapıldı neden kapatıldı, kapatılacaksa neden yapıldı. Aydınlatması ve kaldırım taşlarının bile olduğu bu yolu yer sahibi nasıl kapatabiliyor.”, yolun açılmasını istiyoruz.” dedi.

Parsel Hak sahiplerinin yolu neden kapattıkları bilinmezliğini korurken, bölgeden geçmek isteyen bir çok aracın bölgeye alternatif güzergahlar geri dönmek zorunda kalıyor.

Diğer yanda gece görüş mesafesinin oldukça düştüğü düşünüldüğünde, yolda yer alan engel tellerin ve levhaların sürücülerce görülemeyeceği, yolda kazaların yaşanmasına neden ola bilir.

Olayla ilgili olarak ilgili kurumlardan bir açıklama yapılmazken, Bölgede Jandarma Ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı.

Yolun ne zaman ve ne şekilde açılacağı bilinmiyor.