SEVDİKLERİNİZİN HAYATINA  BİLGİYLE  DOKUNUN

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi ve Eğitim Birim sorumlusu Uz. Hemşire Deniz De Asis tarafından  Hendek Halk Eğitim Merkezi kursiyer ve öğretmenlerine “Hayata Bilgiyle Dokunun!” başlığı ile  Temel Yaşam Desteği, Yabancı Cisim Tıkanmaları ve Temel İlkyardım içerikleri ile eğitim verildi.

Hendek'te Temel İlkyardım eğitimi verildi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tekin Ulaş Karatepe ve  Hendek Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Osman Yılkın’ın destekleri  ve Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Resmiye Yılmaz koordinatörlüğünde  gerçekleşen eğitim toplumun sağlık okuryazarlığının geliştirilmesi ve risk yönetimi konusunda halkın bilinçlenmesi açısından değer taşıyor.

Hendek'te Temel İlkyardım eğitimi verildi.

Kursiyerlerin ilgiyle katılım sağladıkları uygulamalı ve keyifli olarak devam eden eğitimde özellikle yaşam bulguları, bilinç kontrolü, Temel Yaşam Desteği (CPR) ve Kurtarıcı (Heimlich ) Manevraları gibi konularda bilgilenmeleri sağlandı. Temel İlkyardım konusunda bilgiler verilerek tıbbi malzeme olmadan doğru müdahale etmenin önemi  anlatıldı. Hendek Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri kendi yaşamlarında karşılaştıkları riskli olayları ve sağlık sorunlarını paylaştılar. Drama yöntemiyle ve maketlerle pratik uygulamalar gerçekleştirildi. Katılımcılar bireylerin sağlığının bozulmasına, hastalanmasına, sakatlanmasına sebep olan yaşamsal riskler ve kazalara sebep olan durumlar  konularında  değerlendirmelerde bulundular. Covid19 Pandemisi sürecinde artan kardiovasküler riskler konusunda bilgilendirilerek  zamanında  ve doğru müdahalenin, 112 ambulans çağırma konusundaki bilinçli yaklaşımın ayrıntılarını paylaştılar.

Hendek'te Temel İlkyardım eğitimi verildi.

Eğitimin sonunda katılım belgelerini alan katılımcılar, sorularıyla hayata verdikleri değeri kanıtladılar, uygulamalarıyla becerilerini geliştirdiler.

Ağrı, acı ve engelliliğin önemli bir nedeni olan yaralanmalar, bireylerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. (WHO -Dünya Sağlık Örgütü) Hastane acillerine başvuran kazalar ve yaralanmaların çoğu önlenebilir olaylardır. Toplumun hassasiyeti  ve eğitimi önem taşımaktadır. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplumun bilgilenmesinin önemine işaret etmekte ve kurumlar arası koordinasyonla gerçekleşen eğitimlere sürekli katkı sağlamaktadır.

Hendek'te Temel İlkyardım eğitimi verildi.

Riskli durumlarda koruyucu anlamda doğru bilgiyle donanmış olmak  ve doğru yaklaşımlarla acil sağlık hizmetlerine ulaşmak, sevdiklerinizin yaşamlarına gerektiğinde doğru müdahale etmek hayat kurtarır.