Dünya’ya Sakarya’dan ‘17 Ağustos’ mesajı

YOĞUN KATILIM

Kick Boks Türkiye - Dünya Karması Şampiyonlar Ligi müsabakası havanın yağışlı olması nedeni ile yeni Hendek Spor Salonu’nda yapıldı.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği organizasyona yurtdışında olduğundan dolayı katılamayan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, gönderdiği 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi mesajında çarpıcı ifadelere yer verdi. 128’den ülkeden canlı yayınlanan organizasyonda deprem şehitlerini anarak Sakarya’yı anlatan Babaoğlu mesajının sonunda, “ O günlerde ‘Adapazarı’nı seviyorum, Adapazarı’nı terk etmiyorum’ diyen tüm Sakaryalı hemşerilerimi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” dedi.

İŞTE O MESAJ

“Bundan tam 20 yıl önce saat 03.02’de 45 saniye süren Marmara Depreminde binlerce insanımızı kaybettiğimiz o geceyi hiç unutmadık.  O felaket gecesinin adı olan 17 Ağustos 1999, tarihin en acılı günlerinden biri olarak hafızalarımızdaki yerini bütün tazeliğiyle korumaktadır. Ve asrın felaketinde kaybedilen canların hüznü kuşkusuz hiç bitmeyecektir. 17 Ağustos Deprem gerçeğiyle Sakarya’mız başta olmak üzere yıkılan şehirlerin, hiç olmadığı kadar büyük acı ve hüzünle yüzleştiği tarihin adıdır. Dinmeyen bu acı bizlere depremle yaşamasını öğrettiği gibi çok çok acı bir dersler vermiştir.

RAHMETLE VE ÖZLEMLE

Bu nedenle olası afetlerde vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması adına bilimsel verileri, sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos Marmara Depreminin 20. Yıldönümünde Allah’tan bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyor, deprem şehitlerimizi rahmetle ve dua ile anıyoruz.  Depremde kaybettiğimiz tüm canların yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum. O günlerde ‘Adapazarı’nı seviyorum, Adapazarı’nı terk etmiyorum’ diyen tüm Sakaryalı hemşerilerimi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. “

KIYASIYA MÜCADELE

Mustafa Özbey tarafından okunan mesajın ardından maçlar başlarken 20 sporcu kıyasıya yarıştı.Eurosport ve TV8,5  başta olmak üzere 128 ülkeden canlı yayınlanan organizasyona Hendek Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaverdi Bahadır ve Fatih Öztürk ev sahipliği yaptı. Geceye Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, HİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Çağrı Güngör, belediye meclis üyeleri, BBP Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Gürbüz ve kadın kolları üyeleri, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, spor severler ve vatandaşlar katıldı.