Sakarya Fuarı üreticiyi teknolojiyle buluşturacak

Babaoğlu: "Fuar çiftçinin ufkunu açacak"

GL Platform tarafından 24-27 Ekim tarihleri arasında 14 bin metrekarelik Hendek Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenecek Sakarya 2. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, yüzlerce markayı üreticiyle buluşturacak. Fuarda büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koç, teke, kuzu ırklarının yanısıra çiftlik ekipmanları ve teknolojilerinde son yenilikler görücüye çıkacak. Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, fuar için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Babaoğlu başta fuar alanının temini olmak üzere, alanın bakım ve temizliğinden, hayvanların konaklayacağı yere kadar herşeyle ilgileneceklerinin altını çizerek “Tarım ve hayvancılık sektöründe ülkenin en önemli merkezlerinden biriyiz. Bunun gelişimine ve şehrimize katkı sağlayacak her adımda varız” dedi.

Modern tarım gelişecek

Sakarya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın şehrin tanıtımına katkı sağlayacağını vurgulayan Babaoğlu “Fuar yeni ürün, ekipman ve fikir açısından çiftçimizin ufkunu açacak. İnsanlar fuara gelip yeni fikirler geliştirecek ve geliştirdiği fikirlerle üretimine şekil verecek” diye konuştu. Babaoğlu, bu şekilde üretim ve kalitenin de artacağına inandıklarını belirterek, modern tarımın gelişmesi için fuarların çok önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

“İş gücü artıyor”

Sakarya topraklarının yüzde 50’sinin tarım alanı olduğunu hatırlatan “Neredeyse tüm Marmara Bölgesi’nin tarımsal ihtiyaçları Sakarya’dan karşılanıyor. Ancak her geçen gün tarımla uğraşan kişi sayısı azalıyor. İş gücü artan çiftçilerimizin işini kolaylaştıracak yeni yollar arıyoruz” dedi. Bunun için gelişmeleri takip etmenin önemli olduğunu belirten Babaoğlu “Alışkanlıklardan vazgeçip, dünyaya ayak yöntemleri keşfetmeliyiz” diye konuştu.