Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Amerikan Beyaz Kelebeği (Hyphantria cunea) karşı biyolojik savaşa hazırlanıyor. İlçemiz Hendek Süleymaniye Şefliği 171 nolu bölmede Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı ormana böcek salım işlemi gerçekleştirildi.

Hendek'te doğaya böcekler salı verildi…

Anavatanı Kuzey Amerika olan ve ülkemize 1975 yılında gelmiş olan Amerikan Beyaz Kelebeği polifag(birçok besinle beslenen organizma) bir tür olup orman ve tarım alanlarında zarar yapmaktadır. Bölgemizde özellikle dişbudak sahalarının en önemli zararlısıdır. Amerikan beyaz kelebeği larvaları, beslendiği bitkinin yapraklarını önce yüzeysel olarak, sonra sadece ana damarları kalacak şekilde yiyerek zarar verdiği bildiriliyor.

Hendek'te doğaya böcekler salı verildi…

Yoğun bulaşıklarda ağaçları tamamen yapraksız bırakır, ayrıca körpe ve olgunlaşmaya başlayan meyveleri de yiyerek ürünün azalmasına veya tamamen yok olmasına neden olduğu öğrenildi.

Sakarya Bölge Müdürlüğümüz Hendek Orman İşletme Müdürlüğü, Süleymaniye Şefliği 171 nolu bölmede salım işlemi yapıldı.

Gerçekleştirilen böceklerin slaım faaliyetine ; Bölge Müdürümüz Ziya Polat Başkanlığında, OZM Şube Müdürü Necmettin Aşçı, Hendek Orman İşletme Müdürü Hakan Kızılarslan, Müdür Yardımcısı Can Keskin, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Hilal Tunca'nın Asistanı Damla Çaycı, Bölge Müdürlüğümüzden OZM Şube Mühendisi Sefa Gizem Çankaya, OZM Şube Mühendisi Ayhan Karakaya ve Hendek İşletme Müdürlüğü İşletme Şefleri katıldı.

Hendek'te doğaya böcekler salı verildi…