HENDEK’TE DİLENCİ OPERASYONU

Hendek Belediyesi Zabıtaekipleri, vatandaşların duygularını istismar ederek, haksız kazanç elde eden dilencilere göz açtırmıyor.

Hendek'te dilencilere göz açtırılmıyor.

GÖZ AÇTIRMIYORUZ

Zabıta ekipleri son yaptığı denetimlerde; Pazar yeri, cami önleri ve şehrimizin en işlek caddelerinde bekleyerek vatandaşlarımızdan para dilenen dilenciler yakalandı. Vatandaşların duygularını istismar ederek dilencilik yapan küçük yaştaki dilenci ve beraberinde ki kadın dilenciler yakalandı. Yakalanan çocuk dilencinin üst aramasında toplam 350 TL para çıktı. Üzerinden çıkan para ekipler tarafından tek tek sayılarak, tutanakla kayıt altına alındı. Dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince cezai işlem uygulanarak şehirden uzaklaştırıldı.

ŞİKAYET HATTI “444 54 03”

Duygu istismarı yapan dilencilere itibar edilmemesi konusunda uyarı yapan Zabıta ekipleri, “Vatandaşlarımızın huzur ve kamu düzenini sağlamak amacıyla denetimlerimiz aralıksız olarak devam ediyor. Dilenciliği bir meslek haline getirmiş bu ve bu gibi kişiler ile ilgili olarak 444 54 03 numaralı hattı arayarak şikayette bulunabilirsiniz” denildi.