YOĞUN KATILIM

Avrupa Karate Şampiyonu olan Ömer Faruk Ateş için düzenlenen ödül töreni öncesinde sporcular Türk Bayrakları ve Şampiyonun kupasıyla birlikte yürüyüş gerçekleştirdi. Coşku dolu yürüyüşe katılan sporcular Hendek halkının alkışları arasında karate salonundan Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonuna yürüdü. Burada düzenlenen ödül törenine ise Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya,  MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı ve yönetim kurulu üyeleri, Hendek Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Hendek Belediyesi meclis üyeleri, Karate Federasyonu İl Temsilcisi Hikmet Şaha,kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, sporcular ve aileleri ile çok sayıda Hendekli katıldı.

ALKIŞLARLA İZLENDİ

Aziz Şehitlerimiz, deprem ve çığ felaketinde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Şampiyon Ömer Faruk Ateş’in özgeçmişi okundu. Ardından Şampiyonun spor hayatından görüntülerin yer aldığı video gösterimi yapılırken, o anlarda törene katılanlar sık sık alkışta bulundu. Kısa bir konuşma yapan Ömer Faruk Ateş, başarısının en büyük sırrının sevdiği insanlardan aldığı destek olduğunu belirtti. Ateş, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir başta olmak üzere Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır’a, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na, Antrenörü Nurkan Kayacık’a ve takım arkadaşlarına teşekkür etti.

TOPLUMA ÖRNEK

Daha sonra konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Şampiyonumuzun ülkemiz adına yaşattığı mutluluğu paylaşıyoruz. Bayrağımızın göndere çekilmesi bizi çok duygulandırdı ve gururlandırdı. Bu gururu bize yaşatan sporcu kardeşimiz Ömer Faruk Ateş’e, Antrenör Nurkan Kayacık’a ve bütün sporcu kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her başarının altında büyük emek ve destek yatar” dedi. Ömer Faruk Ateş’in tüm gençlere örnek olduğunu anlatan Babaoğlu, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ben Sporcunun Zeki Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim’ sözü bize her zaman kılavuz olmuştur.Zeki, çevik ve ahlaklı sporcuları yetiştirerek topluma örnek olmaya devam edeceğiz. Helal olsun sana. Seninle gurur duyuyoruz” dedi.

MUTLULUĞU PAYLAŞIYORUZ

Son olarak konuşan Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır’da, “Bugün burada çok mutlu bir olay için toplanmış bulunmaktayız. Çok değerli sporcumuz Avrupa’da şanlı bayrağımızı dalgalandırarak bizleri gururlandırdı. Bu gururu siz değerli Hendek halkı ile paylaştığım için son derece mutluluk duyuyorum. Sporcu kardeşimize spor hayatında başarılar diliyorum spora ve sporcuya desteğini esirgemeyen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Başkan Babaoğlu tarafından Milli Takım ve Hendek Belediyesi Antrenörü Nurkan Kayacık’a çiçek takdim edildi. Şampiyon Ömer Faruk Ateş’te Kaymakam Acır ve Başkan Babaoğlu tarafından altınla ödüllendirildi.  Törende ayrıca Ateş’e Türk Devletlerinin bayraklarından oluşan Ahşap Kaideli set hediye edildi. Program fotoğraf çekimi ile son buldu.