1925 yılında Cenevre'de yapılan Çocukların Refahı için Dünya Konferansı'ndan sonra doğmuş olan ve Ekim ayının ilk pazartesi kutlanan Dünya çocuk günü ülkemizde 1 Ekim tarihinde kutlanmaktadır. Çocukların Korunmasına Dair Cenevre Bildirgesi ile kabul edilen bu özel günde çocuklara yönelik farkındalık organizasyonları düzenlenmektedir. Aynı zamanda 1990 yılında Birleşmiş Milletler 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü olarak ilan etmiştir.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü bu vesile ile Hendek Pırıltı Anaokulunda yaşlılık ve çocukluk arasında sevgi bağını vurgulayan bir etkinlik düzenlemiştir.

Nesiller arasındaki sevgi, saygı ve hoşgörü duygularını beslemek üzere hazırlanan etkinliğe Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör, Hendek Pırıltı Anaokulu Kurucusu Soner Kır, Hendek Melek Nişancı Huzur evi Müdürü Nurdan Avcı ve Huzurevi sakinleri , Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları, Pırıltı Anaokulu öğretmen ve personelleri katılım sağladılar.

Nesillerin birbirlerini kucaklamalarıyla başlayan nostaljik etkinlikte geçmişin dekorunda antika eşyalarla hazırlanan tarihi konseptte Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli ve Okul Öğretmenleri de eski zamanların kıyafetleri ile tarihin şahsiyetlerini karşıladılar.

Katılımcılar ve çocuklar birlikte Pırıltı Anaokulu mutfağında hazırlanan yemeklerle keyifli bir ortamda yemek yiyerek sohbet ettiler. Nesiller arasındaki diyalog ve iletişimde çocuklar yaşlı katılımcılara mutlu anlar yaşattılar.

Geçmişteki yaşantılarda kullanılan eşyalarda ayaklı dikiş makinası, kuzina sobası ,gaz lambası , tarihi kilim , ibrikler ile hazırlanan ortamda yer sofrasında çocuklara bisküvi arasında lokum ikram edilerek geçmişin mutlu zamanları hatırlandı. Nesillerin sevgi köprüsünde Orkestra Gündem tarafından sunulan müzikle duygulu ve keyifli anlar yaşandı. Çocuklar zaman zaman yaşlıları kucaklayarak onları neşelendirdiler, yaşlılar özlem duydukları sevgiyle buluşmaktan dolayı çok mutlu oldular.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplumun hoşgörü ve iletişim yöntemlerini geliştirici, insan hayatının gelişim dönemleri ile ilgili toplumu bilgilendirici etkinliklere büyük önem veriyor. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığı geliştirmenin önemini topluma anlatırken özellikle yaşlı, çocuk ve kadın popülasyona yönelik çalışmalarına devam ediyor.