Edinilen bilgilere göre Uzun Süre Amerika Birleşik devletlerinde Müslümanlar Birliği'nin Başkanlığını yapan Eski Başkan Hoca Burhan Satar Beynine pıhtı atması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı, tedavi gördüğü esnada corona virüse yakalandığı öğrenildi.

Şimdiki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun öğrencilik yıllarından tanıdığı, yollarının o dönemden kesiştiği öğrenilen, İlçemiz Hendek Kalayık Mahallesi Sakinlerinden Emekli Hoca Burhan Satar’ın hastanede korona tedavisi için yoğun bakımda olduğunu öğrenen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Ahde vefa örneği sergileyerek, sürdürülen tedavisi ile ilgili olarak Hendek Devlet Hastanesi ile irtibata geçtiği, durumuyla ilgili yakından ilgilendiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu nun yurt dışında öğrenim gördüğü dönemde Burhan Satar Hoca Amerika’da Fatih Camii ve Külliyesi, Amerika Müslümanlar Birliği nin Başkanlık görevini yapmıştı.

Hoca Burhan Satar Beynine pıhtı atması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı, Hendek Devlet Hastanesinde Tedavisi sürerken, bir süre sonra coronavirus semptomları nedeniyle testlerinin yapıldığı, testlerin korona pozitif çıkması sonrasında tedavisinin sürdürülmesi için Corona virüs yoğun bakım bölümüne alındığı, durumunun ciddiyetini koruduğu, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Tedavisi süren Burhan Hoca'ya Hendek Haber ailesi olarak Allahtan Acil Şifalar diler, bir an önce sağlığına kavuşması dileklerimizi paylaşıyoruz.