Bugün 15:50 sularında Hendek Sarıdede mahallesi ekrem güney caddesinde patlama sesleri yankılandı. Patlamaların kaynağı bir süre sonra anlaşıldı.Hendek Sarıdede mahallesi tepecik bölgesinde yer alak Ekrem Güney caddesi üzerinde bulunan toplu konutları besleyen elektrik direğinin hemen dibinden patlama sesleri yükseldi.

Yaşanan durum öncesinde bölgede elektrik kesintileri yaşandığı, ekiplerin sabah saatlerinde patlamaların yaşandığı direğin hemen dibinde çalışma yaptıkları öğrenilirken. Patlama esnasında bölgede trafik ve kaldırımdan geçmekte olan vatandaşlara herhangi bir akıma kapılmamaları büyük bir tehlikenin farkına varmaları bir hayli zaman aldı. Patlamalar bir anlık paniğe neden olurken, bölgede yaşayan vatandaşlar, patlamaların nerede yaşandığını merak ederek apartman camlarına çıktılar.

Patlamalar beş dakika kadar sürmesinin ardından bölgeye gelen elektrik ekipleri, şebekede bulunan akımı keserek ilk müdahaleyi yaptıkları öğrenildi.

Bölgeden şans eseri geçmekte olan Hendek Haber köşe yazarı Bülent Yaman yaşanan patlamalara denk gelerek yetkililere haber vermesi, yaşanabilecek can kayıplarını önledi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar yetkililere haber vererek müdahalenin hızlanmasına neden olan Bülent Yaman’a teşekkür etti.