Düzenlenen etkinliğe Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başta olmak üzere ilçe protokolü, veliler ve davetliler katıldı. Yılsonu etkinli önce okulun faaliyetleri anlatıldı.

Yapılan konuşmada, “Bir yıldır çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimizle yaptığımız çalışmaların  meyvesini alıyoruz. Bu mutluluğu her bir çocuğumuzdan hissedeceksiniz. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin umutlu ve geleceği güvenle bakabilmelerini sağlayacak imkanlara kavuşturulması, devletimizin öncelikli görevleri arasında yer alıyor. Ancak engellilerin üretken bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri için hepimize büyük görev düşüyor. Onların sorunlarının çözümü konusunda yapılan çalışmalara katkıda bulunmalıyız. Onlara saygı duymalı, onları sevmeliyiz. Ayrımcılığa asla müsaade etmemeli, farklılıklarımızı içselleştirip onları da hayatımıza ortak etmeliyiz” dedi.

Daha sonra okul korusu, halk oyunları gösterileri, şiirler, skeçler ve tiyatro oyunları ile sahne alan özel çocuklar ailelerini yine şaşırtmayı bildiler.