Bir süre Önce Sakarya 2.OSB’nin genişlemesi kararı alınmıştı. Alınan kararın ardından Hendek Belediyesi tarafından yürütülen kamulaştırma sürecinin ilerlemesi için Belediye ile protokol imza töreni gerçekleşmişti. Protokol iptal edildi…

Geçen süre zarfında Hendek de sürdürülen Hendek 2. OSB’ye sınır parsel ve tarlaların sahipleriyle bir çok görüşme sürdürülmüştü.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 18 Şubat 2021 tarihli kamu yararı kararı çerçevesinde, 2.Organize Sanayi Bölgesi için 170 hektarlık alanda genişleme kararı alınmıştı.

2.OSB Müdürlüğünün genişleme çalışmaları kapsamında, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerinin uygulanmasına bağlı olarak, kamulaştırma işlemleri için Hendek Belediyesi ile Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalanmıştı. 

Hendek Belediyesi Hak sahiplerinin istek ve talepleri ile ilgili Hendek 2. OSB il müdürlüğüyle sürdürdüğü protokolü iptal etti. 

Sürdürülen görüşmelerde kamulaştırma metrekare birim fiyatlarının defalarca güncellenmesi ve hak sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için tüm hak sahipleri ile görüşmelerin yapıldığı öğrenilirken son toplantının bölge muhtarlarıyla 16 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirildiği öğrenildi.

Şimdi Gözler iptal edilen kamulaştırma protokolünün hangi kurum tarafından yenilenerek bölgede arazisi olan hak sahiplerinin rızası gözetilerek Sakarya Valiliği veya Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilecek protokolle yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Diğer bir husus yapılan Hendek Belediyesi ile yapılan protokolun neden ve niçin iptal edildiği konusunda resmi açıklamanın yapılması bekleniyor…