Hendek Orman İşletme Müdürlüğü Çamdağı  1917 İşletme Şefliğinde 2004-2013 yılları Amenajman planlarında 52,5 Ha da eksojen (vejetatif) yöntemle gençleştirilmesi planlanan  ve 2006- 2013 yıllarında uygulaması yapılan, yeni amenajman planlarında 52 nolu bölmede bulunan  sahalarda incelemelerde bulunuldu. Yapılan inceleme sonucunda Daire Başkanımız Kahraman Temür, Yapılan çalışmaların başarılı olduğunu ve sahaların sıklık bakım çağına geldiğini bu sahalarda sıklık bakım çalışmalarının idare süresini kısaltacak ve biyokütle birikimini artırıcak tekniklerle yapılmasının araştırılması gerektiğini söyledi.

Tatbiki olarak vejetatif gençleştirme tekniği, örnek bir sahada el aletleri ve ekskavatör ile kök yaralamaları katılımcılara gösterilmiş ve akabinde Hendek Orman İşletme Müdürlüğünde değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Değerlendirme toplantısında Bölge Müdürümüz Okan Kurşun Ülkemizin odun hammaddesinin yerli kaynaklardan karşılanmasına yönelik arayışlar çerçevesinde optimal yayılış alanı dışında ve degrede kayın sahaları ile Saçlı Meşe sahalarından kısa idare müddeti ile idare amacı en yüksek miktarda endüstriyel odun üretmek olan ve gençleştirme metodu vejetatif gençleştirme olan işletme sınıfları oluşturulmasının teknik ve idari yönden faydalar sağlayacağını ifade etti.

Daire Başkanımız Gölcük ve Hendek İşletme Müdürlüklerinde yapılan çalışmaların Anakara’da Daire Başkanlığınca değerlendirilerek sonucunun uygulayıcılarla paylaşılacağını söyleyerek Bölge Müdürümüz Okan Kurşun ve personeline teşekkür ederek Bölge Müdürlümüzden ayrıldı.