Yüce, “Sakarya kültürel zenginliği sebebiyle birçok avantaja sahip olan bir şehirdir. Farklılıklarımızın zenginlik olmasını yaşayarak müşahede ediyoruz. Bu sebeptendir ki şehrimizden pek çok sanatkâr, sporcu, siyasetçi, bilim adamı çıkmıştır.” dedi. Yoğun ilginin olduğu etkinlikte ayrıca büyük bir de kitap fuarı vatandaşların ziyaretine açıldı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları kültürel ve sanatsal anlamda birbirinden farklı etkinlikte buluşturuyor. Bu kapsamda yeni bir program daha Hendek’te başladı. Hendek Kültür ve Kitap Günleri, ilk gününde vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Başkan Ekrem Yüce, programın açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesti. Açılışa Hak-İş Genel Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, İl Müftüsü Hasan Başiş, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışla birlikte ayrıca Büyükşehir, etkinlik alanında birçok eski ve yeni eserin tanıtıldığı bir kitap fuarının kapılarını açtı. Vatandaşlar, gün içerisinde kitap günleri etkinliğini ve kitap fuarını 26 Aralık’a kadar ziyaret edebilecek. 

“Farklılığımızın, zenginlik olduğunu gördük”
Açılış konuşmasını yapan Başkan Yüce, kültürel anlamda farklılığın Sakarya’nın zenginliğinin bir ifadesi olduğuna vurgu yaparak, “Kültür ve Kitap Günlerinin ilçemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Başta AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sn. Ali İnci olmak üzere organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen tüm kardeşlerimi kutluyorum. Malumunuz Sakarya, çok kültürlü bir şehir. Bu kültürel zenginliğimiz sebebiyle birçok avantaja sahibiz. Biz farklılıkların zenginlik demek olduğunu uzun süredir yaşayarak müşahede ediyoruz. Zenginliğin anlayışa ve hoşgörüye dönüştüğünü bunun da kültürün ve sanatın gelişmesi anlamına geldiğini Sakarya’mızda görebilirsiniz. Bu sebepledir ki Sakarya’dan pek çok sanatkâr, sporcu, siyasetçi, bilim adamı çıkmıştır. Sakarya’da kitapçılarda, kütüphanelerde, kültür merkezlerinde bir araya gelmiş sanat konuşan, kitap okuyan guruplara rastlayabilirsiniz” dedi.

“Sakarya ülkesini temsil edecek nice isimler yetiştirecek”
Sakarya’nın her alanda Türkiye’yi temsil edecek nesiller yetiştireceğine inan inandıklarını belirten Yüce, “Maalesef ki uzun bir süredir pandemi sebebiyle hemşerilerimiz bu geleneklerine ara vermek zorunda kalmıştı.  Şimdi çok şükür eve kapandığımız o günleri geride bıraktık. Şimdi gerekli tedbirleri almak kaydıyla bir araya gelebiliyoruz. Artık o kültürle ve sanatla dolu günlerimize geri dönüyoruz. Bu açıdan Rasimpaşa Kültür Derneği tarafından düzenlenen bu Kültür ve Kitap günlerini çok önemsiyorum. İnşallah salgına karşı gerekli tedbirleri alacak ve bu etkinliği hep birlikte tamamlayacağız. Tüm ilçelere yayılmış bu tip etkinlikler sayesinde Sakarya sanattan kültüre, ekonomiden siyasete, bilimden sanayiye, tarımdan ticarete pek çok alanda ülkemizi temsil edecek nice isimler yetiştirmeye devam edecektir.  Hendek Kültür ve Kitap Günlerinin ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.