BAŞKAN BABAOĞLU: TEK DERDİMİZ HENDEK

Belediye kanunun ilgili hükümleri uyarınca toplanan Hendek Kent Konseyi Genel Kurulu ilk toplantısında yönetmeliklerin öngördüğü şekilde seçimlerini gerçekleştirdi. Konsey Başkanlığına seçilen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Hendek için hep birlikte geniş katılımla, her konuda ortak çalışma kültürünü arttıracağız. Tek derdimiz Hendek” dedi.

Hendek Kent Konseyi Genel Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

GENEL KURUL

Hendek Kent Konseyi ilk toplantısı 5393 sayılı belediye kanunun Kent Konseyi Yönetmeliğinin 5 maddesine uygun olarak Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah/Toplantı salonunda toplandı. İlgili kanun ve Yönetmelik hükümleri uyarınca, divan kurulunun oluşmasının ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu,Kent Konseyi Başkanı, Gençlik ve Kadın Meclisi seçimleri gerçekleştirildi. Divan oluşturulmasından önce Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, çalışma usul ve esasları hakkında sunum yaptı.

Hendek Kent Konseyi Genel Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

DİVAN KURULU

Ardından Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun çağrısı ile kanunen kurulda olması gereken kurum, kuruluş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından istenen temsilcilerin katılımıyla toplanan genel kurulda Divan Başkanlığına Hendek Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cemil Varlıca, katip üyeliklerine ise Hendek Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Vahdettin Çilek ile Tüm Hendek Muhtarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlı getirildi.

Hendek Kent Konseyi Genel Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

SEÇİMLER YAPILDI

Divan Kurulu Başkanı Varlıca, Kent Konseyi toplantısının hayırlı olmasını dilerken, Kent Konseyi Başkanlığına öneri üzerine Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu seçildi. Ardından konsey üyeleri arasından yürütme kurulu üyeleri, genel sekreter, kadın ve gençlik meclis başkanları belirlendi. Bu seçimlerde Başkan Babaoğlu ve konsey üyelerinin önerileri üzerinden yapılan teklifler üzerinde oylama yapıldı.

Hendek Kent Konseyi Genel Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

ÇALIŞMA GRUPLARI VE YÖNERGELER OLUŞACAK

Konsey toplantısında konuşan Başkan Babaoğlu, bundan sonra oluşturulacak çalışma gruplarına her kesiminden teklif ve öneri beklediklerini ifade ederek, “ Hendek için ortak çalışabileceğimiz, kentin hak ve hukukunun korunması, kent vizyonu ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi gibi her anlamda dayanışma içinde bir kültür oluşturmaya devam edeceğiz. Yönergelerimiz kanuna uygun olarak hazırlanacak, çalışma gruplarımızı belirleyerek ortaklaşa toplantılar yapacağız. Bundan sonra yapılacak ilk konsey toplantısında çalışma grupları ile ilgili tüm tekliflerin masaya yatırılmasını bekliyoruz. Katılımlarınız için teşekkür ederim” dedi.

Hendek Kent Konseyi Genel Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

10 ARALIK’TA TOPLANTI KARARI

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı,AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, muhtarlar ve diğer katılımcılar bundan sonra yapılacak toplantı ile Hendek gündemiyle alakalı değerlendirmeler yaptı.  Konseyin 10 Aralık Cuma saat 15:00’da aynı yerde toplanması kararlaştırıldı. Toplantının ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Hendek Kent Konseyi Genel Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

HENDEK KENT KONSEYİ

Kent Konseyi Başkanı: Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu

Genel Sekreter: Hendek Belediye personeli O.Gürkan Gürtemel

Kadın Meclis Başkanı: Optisyenler ve Gözlükçüler Odası Genel Sekreteri Sevda Salihoğlu

Gençlik Meclis Başkanı: Hayat Arama Kurtarma Derneği Başkanı Cengiz Çolak

Yürütme Kurulu: Konsey Başkanı, Kadın ve Gençlik Başkanı doğal üye, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Tüm Hendek Muhtarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlı, 2.OSB Müdür V. Oktay Sevim, Hendek Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr.Mithat Takunyacı ve Hendek Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Sedat Demirel.