Mahalle sakinleri ile yüz yüze

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Kemaliye Mahallesi sakinleri ile yaptıkları görüşmeler sonrasında mahalleyi temsilen bir heyet oluşturulmuş ve gelişmeler  bu heyet ile devam etmişti. Mahalle halkının mağdur edilmemesi  adına üzerine düşeni yapacağını belirten Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, kararlaştırıldığı üzere mahalle konseyi ve sakinleri ile birlikte Hendek Ticaret Merkezi Toplantı Salonu’nda bir araya geldiler.

Toplantıda konuşma yapan Başkan Püsküllü, 64 dönümlük alan üzerinde yeni bir proje oluşturduklarını, bu projeye mahalle sakinlerince olur verildiği taktirde kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Proje Hendek’e vizyon kazandıracak

Başkan Püsküllü, yeni bir sayfa açtıklarını belirterek mimar eşliğinde projenin yeni görselini slayt eşliğinde anlattı. Başkan Püsküllü “ Sizlerin önüne getirdiğimiz bu yeni projede  biz Hendek Belediyesi olarak hiçbir yerinde yer almayacağız sadece imar, iskan harçları alınmayacak,  hafriyat kazım çalışmaları belediyemiz tarafından ücretsiz olarak yapılacaktır. Bu bölge ilçemiz adına olmazsa olmaz bir projedir. İlçemizdeki ticari alan  Cumhuriyet Alanı ile sınırlı kalarak sıkışmış, bu alanın genişlemesi ve Kemaliye Mahallesi’nin istenilen düzeye gelmesi bu projenin gerçekleşmesinde gizlidir”  Dedi.

Yeni projede zeminler işyeri üzeri 5 kat

Hendek Belediyesi tarafından yeniden oluşturulan projede yapılacak binaların alt katları zemin, zemin üzeri 5 kat olarak planlanmış. Yeşil alana geniş yer verilmiş olan projede dönüşüm alanının altında  oluşturulacak olan oto parkın ilçe merkezinde yapılması planlanan katlı otoparka birleştirileceği,  PTT, Telekom ve diğer belediyeye ait binaların yıkılması ile mahallenin şehir merkezi ile bütünleşmesi hesaplanmış.



Konuşmacılardan meclis üyesi mimar projenin ilçenin ticareti başta olmak üzere mahalleye çok şey katacağını, projede kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirterek bazı teknik konularda slayt eşliğinde mahalle sakinlerini bilgilendirdi.  

En küçük yapı dahi değer tespitinde yer alacak

Toplantıda hazır bulunan değer tespit elemanı  konuyla ilgili yaptığı çalışmalar ışığında ortaya çıkan durumu özetleyerek “Ben özel sektörde Türkiye genelinde  çok daha büyük dönüşüm projelerinde görev aldım. Öncelikle bilmenizi isterim ki ben burada taraf değilim. Ne belediyenin ne vatandaşın yanındayım. Tespitlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Değer tespit yapılırken arsa üzerinde bulunan en küçük bir yapı bile değerlendiriliyor. Projede kimse mağdur edilmiyor, herkes hakkını alabilecek”  Dedi.

Amaç projenin hayata geçirilmesi, kimsenin mağdur edilmemesi

Toplantıda mahalle sakinlerinden gelen eleştirilere cevap veren Başkan Püsküllü “ Hiçbirimiz sizlerden  peşinen bunu kabul edin ve imza verin demiyoruz. Bugünkü toplantımız nihai karar toplantısı değil. Projenin tanıtımına yönelik bir toplantıdır. Projede eksiklikler olabilir bunlar karşılıklı görüşerek revize edilebilir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.  Burada toplanmamızın amacı sizlere yeni projemizi anlatmak sizlerin görüşlerini almaya yöneliktir. Proje sizler tarafından kabul gördüğünde ikinci toplantımızda yer değer tespitleri yapılacak, üçüncü toplantımızda ise hak sahipleri  sahip olacakları hakların, inşaat alanının ne kadar ve nerede hangi konutta olacağını, isterse  hakkını konut isterse işyeri olarak alabilecektir. Bizim bütün arzumuz bu projenin hayata geçirilmesi ve mahalle sakinlerimizin mağduriyet yaşamamasıdır” diyerek katılımcılara  teşekkür etti.