Büyükşehir Belediyesi tarafından Hendek’te inşa edilecek itfaiye hizmet binasının temeli atıldı. Başkan Ekrem Yüce, “Hendek itfaiyesi toplam 91 mahalleyi kapsayacak şekilde 581 kilometrelik bir alanda 22 personel ile hizmet sunacak. İnşallah Hendek itfaiyemizi kısa süre içerisinde tamamlayarak hizmete sunacağız. Yeni itfaiye binamızın Hendek’e ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hendek’te inşa edilecek yeni itfaiye hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Başpınar Mahallesi Hendek 112’nin yanında gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, Hendek Eski Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek İlçe Müftüsü Murtaza GÜR , SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Teşkilatlanmayla etkin müdahale

İtfaiye teşkilatının öneminden bahseden Başkan Ekrem Yüce, “Belediye faaliyetleri arasında itfaiye teşkilatı bizim için çok önemli bir yerdedir. Olası bir afet durumunda itfaiyecilerimiz, vatandaşlarımızın can ve mal kaybını önlemeleri için hayati öneme sahiptir. İtfaiyecilik mesleği de fedakarlık ve cesaret isteyen zor bir meslektir. Bugüne kadar da itfaiye teşkilatımızın çalışmalarını yakından takip ediyor, başarılı çalışmalarından memnuniyet duyuyorum. İnşallah güzel ilçemiz Hendek’te de inşa edeceğimiz modern hizmet binası ile afetlere etkin müdahalede bulunacağız” dedi.

8 araçlık garaj

Hendek’te temeli atılan itfaiye binasının özelliklerinden bahseden Başkan Yüce, “İnşa edeceğimiz yeni itfaiye binamız, modern ve en yeni teknolojiler ile donatılacak. 2 bin 600 metrekarelik alanda hayata geçireceğimiz binada 8 araçlık garaj bulunacak. Bunun yanında idari odalar, spor salonu, eğitim salonu, yatakhanelerden oluşan kompleks bir yapı olacak. Hendek itfaiyesi hizmet binamız toplam 91 mahalleyi kapsayacak şekilde 581 kilometrelik bir alanda 22 personel ile hizmet verecek. İnşallah Hendek itfaiyemizi kısa süre içerisinde tamamlayarak hizmete sunacağız. Yeni itfaiye binamızın Hendek’e ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha nicelerinde buluşacağız

Başkan Yüce, “Açılışlar, temel atmalar belediyecilik anlayışımızın bir tezahürü, milletimize ve memleketimize hizmet sevdamızın göstergesidir. Daha nice temeller atacak, açılış kurdelelerini birlikte keseceğiz çünkü Sakarya için yapacak çok işimiz, kat edecek çok yolumuz var. Biz; çok çalışmanın bereketine inanan, bu inançla yol alan, halis niyet ve tevazuyu önceleyen bir anlayışla hareket ediyoruz. Rabbim birlikteliğimizi arttırsın. Büyükşehir Belediyesi olarak daima şehrimizin, hemşerilerimizin yanındayız” dedi.