Hendek Muhtarlar Derneği tarafından tanışma toplantısı düzenlendi. Hendek’te ilk kadın muhtar, Hüseyinşeyh Muhtarı Şükriye Tatarhan oldu. Tatarhan Mazbatasını Seçim Kurulu Başkanı Hakim Çağatay Akalın’dan aldı.


Bizler,  gönül esaslı olan ve halkın gönlünde olan insanlarız


Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula, selamlama konuşması yaparak “ Hendek Muhtarlar Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz tanışma toplantısına hoş geldiniz. Muhtar seçilmiş demektir. Muhtarlık kurumunun varoluş tarihi 1830 lu yıllara dayanmaktadır, yani Cumhuriyet tarihinden öncesine dayanıyor.  İlk muhtar 1833 yılında seçilmiş gibi görünse de 1830 yılında Kastamonu’da ilk muhtar seçilmiştir. Bizler hiçbir siyasi partinin temsilcileri değil, gönül esaslı olan ve halkın gönlünde olan insanlarız. Halkımızın karşısına geçip göreve talip olduğumuzu söylüyor ve halkımızın takdiri ile seçiliyoruz. Cenabı Allah halkın gönlünden düşmeyi nasip etmesin inşallah, halkımıza eşit hizmet yapmayı nasip eylesin “ diyerek, görev yapmış ve yeni seçilen muhtarlara hayırlı olsun dileklerinde bulunup, programa katılan misafirlere teşekkür etti. 


Kapımız her zaman sizlere açıktır


Kaymakam Orhan Burhan da konuşmasında “ Bir kısım muhtarlarımız vatandaşlarımızdan tekrar ruhsat aldı onları ve yeni seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonra sizlerle yine toplantılar yapacağız. Kapımız her zaman sizlere açıktır. Sıkıntınız olduğunda bizleri her zaman arayabilirsiniz. Hepinize görevinizde başarılar diliyorum. Ebediyete göç etmiş olan muhtarlarımızı da Allah’tan rahmet diliyorum.  “ diyerek, 10 Nisan Polis Günü’nü kutladı.


Belediye Başkanlığımız halkımız tarafından tescillendi


Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu da, muhtarları tebrik ederek “ 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığımız halkımız tarafından tescillendi. Sizlerle ilk defa bir toplantıya katılıyorum. Benimle birlikte seçilen siz değerli muhtarlarımıza, geçmiş dönemde hizmet eden muhtarlarımıza ve en önemlisi görevi devraldığımız değerli Başkanımız İrfan Püsküllü ’ye ve onun vekili olarak aramızda bulunan Mahmut Nedim Alkan’a Hendek’imize yapmış oldukları güzel hizmetlerden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum “ diyerek, Muhtarlar Derneği adına Başkan Vekili Mahmut Nedim Alkan’a teşekkür plaketi verdi.  


Tatarhan, Mazbatasını aldı


Konuşmaların ardından,  Seçim Kurulu Başkanı Hakim Çağatay Akalın, Hendek’in ilk kadın muhtarı seçilen Hüseyinşeyh Muhtarı Şükriye Tatarhan’a mazbatasını verdi. Kaymakam Orhan Burhan da, Muhtar Tatarhan’ı tebrik ederek çiçek verdi.


Program sonunda Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na hayırlı olsun dileklerinde bulunarak çiçek takdim etti.  


Kula, 10 Nisan Polis Günü olması nedeniyle de İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan’a çiçek vererek, Polis Teşkilatının Polis Günü’nü kutladı.