Yeni Bina Hendek Rasımpaşa Camiisinin Hemen Çaprazında yer alan ve İlçe Jandarma Komutanlığı bitişiğindeki alana kuruldu. 

HAKOM SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ OLUYOR

Hendek Belediyesi tarafından projelendirilen HAKOM binası geçici olarak vatandaşın sağlık alanında alacağı hizmetlere tahsis edildi. İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen HAKOM binası Sağlıklı Hayat Merkezi olarak kısa sürede faaliyete başlaması bekleniyor. Tahsisle ilgili konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Sağlıklı Hayat Merkezi olarak vatandaşımıza hizmet verecek olan İlçe Sağlık Müdürlüğü yeni hizmet noktasının hayırlı olmasını diliyorum. Toplumumuzun sağlığı her şeyden önemli ”dedi.

Hendek İlçe Sağlık ve Aile Hekimleri bu binaya taşınacak...

YENİ YER YAPILANA KADAR

İlçeler arasında ilk Afet ve Koordinasyon Merkezi (HAKOM) projesini hayata geçiren Hendek Belediyesi, tamamlanan HAKOM binasını geçici olarak İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsis etti. Eski devlet hastanesinin olduğu binada yer alan 3’nolu Aile Sağlığı Merkezi binasının yıkılacak olması nedeniyle alınan karar doğrultusunda HAKOM binası vatandaşların sağlık hizmetlerinden mahrum kalmaması adına İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilerek vatandaşın hizmetine sunuluyor.

HAKOM BİR SÜRE SONRA

Tahsisin yapılmasının ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sağlıklı Hayat Merkezinin bu binada hizmet vermesi için çalışmalar başladı. Hendek Belediyesi ekipleri çevre düzenleme çalışmalarına hızla devam ederken, İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezinin kısa sürede yeni yerinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Hendek İlçe Sağlık ve Aile Hekimleri bu binaya taşınacak...

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ

Sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sağlıklı Hayat Merkezinin içerisinde çocuk gözlem odaları, doktor odaları, hemşire odaları, çocuk bakım odaları, emzirme odaları ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) yer alacak.

BAŞKAN BABAOĞLU: TOPLUMUMUZUN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

İlçeler arasında ilk Afet ve Koordinasyon Merkezi olarak hizmet vermesi adına inşa edilen HAKOM binasını, 3’nolu Aile Sağlığı Merkezi binasının hasarlı olması sebebiyle geçici olarak İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettiklerini dile getiren Başkan Babaoğlu, “İlçemizdeki sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıklar kazandırmak, aile hekimliği hizmetlerini desteklemek ve güçlendirmek (sağlık danışmanlığı, röntgen, laboratuvar gibi), birinci basamakta hekimlik dışı sağlık hizmetlerine (diyetisyenlik hizmetleri, psiko-sosyal destek hizmetleri, fizyoterapi, çocuk gelişimine yönelik hizmetleri gibi) erişimi kolaylaştırarak hastaneye gereksiz başvurunun önüne geçmek, sigara ve benzeri zararlı maddelerin yol açtığı sağlık riskleri ve tehditleri ile mücadele etmek; hâlihazırda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı çerçevesinde yürütülen, hatalı beslenme alışkanlıkları ve obezite ile mücadele etmek; toplumun yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıkları kazandırmanın amaçlandığı ‘Sağlıklı Hayat Merkezi’ olarak vatandaşımıza hizmet verecek olan İlçe Sağlık Müdürlüğü yeni hizmet noktasının hayırlı olmasını diliyorum. Toplumumuzun sağlığı her şeyden önemli ”dedi.