Bugün Hendek Cumhuriyet meydanında bir Öğrenci rahatsızlığı dolayısıyla yolda fenalık geçirdi. Yolda fenalık geçiren öğrenci için ambulans çağrıldı , ambulans ilçe merkezine 15 dakika da gele bildi.

Hendek Cumhuriyet alanı ilçe merkezinde yaşanan olayda bir öğrenci henüz nedeni belirlenemeyen bir nedenden ötürü  baygınlık geçirdiği öğrenildi. Olayı farkeden çevre esnafı hemen 112 acil ambulans ekiplerine bilgi verildi.  İlçede 2 adet ambulans olduğu her iki ambulansında hasta sevki yaptığı belirtildi. Hendek 2.OSB bölgesinde yer alan ambulans merkezinden bir ambulans yönlendirildi. Yönlendirilen ambulansın ilçe merkezine ulaşması 15 dakika sürdü.

Bu esnada yerde hareketsiz bir şekilde yatmakta olan öğrenciye, çevreden geçmekte olan vatandaşlar, yüzünü su ile yıkayarak öğrencinin hareket etmemesi ve yerden kalmaması için başında beklediler.

Olay Yerine geç geldiği öne sürülen ambulansa çevrede bulunan vatandaşlar tepki göstererek, daha önemli bir durumda ambulansların bu denli gecikmesi yaşam mücadelesi vermekte olan hastaların yaşamlarının büyük tehlikeye gireceği konusunda serzenişte bulundular.

Hendek İlçesinin nüfusunun 90 bin kişiye yaklaştığı şu günlerde ilçe merkezine 1 ambulans , Hendek 2. OSB bölgesine bir ambulans olmak üzere 2 ambulansa sahip. Yönetmeliklere göre 100 bin nüfusa sahip bir ilçeye 2 ambulans düşmekte. Ambulansların hasta sevk aracı olarak etkin kullanıldığında ilçede yaşanabilecek acil bir durumda bu tarz olaylarla karşı karşıya gelinmekte.