Dün Gece alınan 30 Büyükşehirde giriş ve çıkışların kapatılması hususunda karar alınmıştı. Hendek - Gümüşova Köy bağlantı yol geçişleri, bugün güvenlik güçleri ve belediye ekiplerince güvenlik amacıyla kapatıldı.

Buna göre Hendek - Gümüşova arasında iki köyü bir araya bağlayan Hendek Yeşilvadi (Karaçökek) Mahallesi - Gümüşova Yeşilyayla (Büyük Bıçkı) Mahallesi bağlantı yolu ve Hendek Beylice (Nüfren) Mahallesi - Gümüşova Yeşilyayla (Büyük Bıçkı) Mahallesi bağlantı yollarında ekipler yol üzerine kaya yığarak önlem amaçlı iki ilin kontrolsüz geçiş noktalarını kapattı.

Alınan Önlemler sonrasında vatandaşların ihtiyaçlarının gidere bileceği alternatif yollardan olan Yeşilyayla (Büyük Bıçkı) - Gümüşova ilçe bağlantı yollarından olan Yongalık, Devrente yolunu kullanabilecekleri anons sistemiyle anons edilerek vatandaşlara duyruldu.

Düzce ile Sakarya arasında TEM otoyol giriş çıkışları yanı sıra , D-100 karayolunda ilçe , il giriş çıkışlarında önlemler sürdürülürken, her iki ili birbirine bağlayan mahalle bağlantı yollarda ulaşıma kapatıldı.

Kırsal kesimde yer alan yollar, bölge halkı tarafından bilinmekte ve kullanılmaktaydı, bu bağlamda iller arasında izolasyonun kontrollü izolasyonun sağlanabilmesi için önlemler alınmaya devam ediliyor.

Sabah Saatlerinde Jandarma ekiplerince kontrollerle sürdürülen Yeşilvadi (Karaçökek) - Yeşilyayla Mahalle yolu 16:00 saatleri itibariyle gelen iş makinalarının yola döktükleri kayalar ile tamamen ulaşıma kapanmış oldu.

Geçiş noktasına dışarıdan gelen sürücüler bir anda karşılarında kaya yığınıyla karşılaştıklarında durumun nedenini anlamasalarda bir süre sonra gerçek ortaya çıktı.

GECE FARKEDİLMEYEBİLİR

Gündüz şeritlerle çevirili olan geçiş noktası, yolu kullanmak isten sürücülerce fark edilebilmekte, fakat gece bölgeden geçmek isteyen vatandaşların yola dökülmüş olan kayaları fark etmeleri için çok dikkatli bakmaları gerektiğinden ötürü vatandaşlar uyarılıyor. Yola dökülen kayaların bulunduğu alan özellikle bayır aşağı olması ve herhangi bir aydınlatmanın bölgede bulunmaması kazalara neden olabileceği düşünülürken, reflektörlü önlem alınması gerekiyor.

Alınan yol kapama önlemleri sonrasında, camii anons sistemleri ile her iki bölgede yaşamakta olan vatandaşlar bilgilendirilerek yolları kapatıldığını öğrendi.