Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na ziyaretler devam ederken; bir ziyarette “Ötügenden Sakarya’ya 3 Kıta Tek Kültür” projesi için Adabaşar Turizm’den geldi. Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu; “İlçemiz Hendek için tüm anlamlı kültür projelerinde yanınızdayım”

Sakarya’da şehrin kalkınması ve tanıtılması amacıyla düzenlemeyi planladıkları “Ötügenden Sakarya’ya 3 Kıta Tek Kültür” adlı kültür projesi için TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yapacakları ziyaret öncesinde Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i ziyarette bulunan Adabaşar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Ertuğrul Başar, Genel Müdürü Volkan Başar; önceki günde beraberindeki BBP Sakarya İl eski Başkanı Suat Çillioğlu, Dombıra Sanatçısı Sedat Solakoğlu ve Basın Danışmanı Gazeteci Levent Candan ile birlikte Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu ile Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na ziyarette bulundu. Anlamlı projeler için kendisine yaptıkları ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan İsmail Gündoğdu ile Turgut Babaoğlu; “İlçemiz için tüm anlamlı kültür projelerinde yanınızdayım” dedi.

Sakarya’ya kültür, turizm ve ekonomik olarak değer katması

Yaptığı projeler ve kültür çalışmalarıyla dikkat çeken, Sakarya kültürüne ve turizmine büyük katkılarda bulunan Adabaşar Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Ertuğrul Başar ile Genel Müdürü Volkan Başar; proje hakkında bilgi vererek; 17 ülkeden 200 yabancı katılımcı, yurt içinin farklı ilerinden 1000 yerli katılımcı, Kafkaslar, Kırım, Balkanlar, Kuzey Irak ve Suriye Türkmenlerinden oluşan bir grup olacağını söyledi. Projenin amacının “2021 Türk Dünyası Kültür Başkenti adayı Sakarya’nın daimi olarak, Türk Dünyası ve akraba topluluklarını olarak, önemli şehirlerden biri olması ve Sakarya’ya kültür, turizm ve ekonomik olarak değer katmasıdır. Bunun yanında; unutulmaya yüz tutmuş yöresel mahalli dillerin öğretilmesi, unutulmaya yüz tutmuş eski kültür geleneklerin canlanmasını hedefliyoruz” dedi.