Geçiçi çözüm olarak kapatılan Hendek Hantek kavşağına alternatif olan bir diğer kavşak ise Kargalıhanbaba Mahallesinde yer alan Akova Kazimiye ışıklı kavşağından dönerek Hantek’e ulaşacaklar. Alternatif güzergahlar bir diğeri ise Hendek Devlet hastanesi yolu üzerinde bulunan Çiftlik Mahallesi kavşağını kullanacaklar. Çiftlik mahalle kavşağında da zaman zaman büyük kazalar olmakta , bir çok fabrika ve TEM otoyolu bağlantı yolu üzerinde bulunması yol bölümlerinde kaza oranlarını oldukça artırmakta.

Yaşanan kazalar sonucunda kapatılması konusunda girişimlerde bulunan Muhtar Ramazan Kaya , Kavşağın kapatılmasında büyük emeği olanlara sosyal medya hesabı aracılığıyla teşekkür etti.

“Ölüm kavşağı olarak adlandırılan Şükürler olsun sonunda kapatılıyor. Akova Mahallesi Hantek konutları girişi, Belediye Başkanımız sayın Turgut Babaoğlu ile yapılan görüşmeler neticesinde kavşak kapatılma kararı alındı. Başkanımız kendisi bizzat görüşerek bu kapatılmasında etkili olmuştur. Bu konuda Emeği , hizmeti geçenlere Bizde Akova MAH Halkı olarak çok teşekkür ediyoruz Ramazan Kaya Akova mah Muhtarı.”