Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği gereği Hendek - SAÜ Esentepe Kampüs seferlerinin 23 Eylül Pazartesi gününden seferlerin UKOME onaylı ‘J’ plakalı Hendek Özel Halk Otobüsleri tarafından yapıldığı belirtildi. 

GÜNDE 4 SEFER YAPILIYOR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Hiçbir öğrencinin mağdur olmaması adına 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren Dekanlık ile görüşerek belirlenen saatlerde seferlerin başlaması sağlanmıştır. Hendek Gül Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesine bağlı ‘J’ plakalı araçlar Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hendek Eğitim Fakültesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Hendek Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören öğrencilerin Esentepe Kampüsüne ulaşımlarını sıkıntısız bir şekilde sağlamaktadır.  Bu doğrultuda Rasimpaşa cami yanından hareket eden otobüsler, öğrenci yurtlarının bulunduğu duraklardan öğrencileri alarak Esentepe kampüsüne gitmektedir. Hendek’ten hafta içi her gün saat 08.00- 10:30-13:30 ve 16:00 saatlerinde Esentepe’ye araçlar kalkarken, Esentepe Kampüsünden ise Hendek’e 09:00-11:30-14:30-17:30 saatlerinde araçlar kalkmaktadır. Kart54’lerini kullanarak ulaşımlarını güvenli ve konforlu bir şekilde sağlayan öğrencilerin yararlandığı otobüslerde ‘Kampüs’ yazısı yer almaktadır” denildi.

YÖNETMELİK AÇIK VE NET

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7, 9 ve 12. maddeleri ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/m maddesi uyarınca Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliğine dikkat çekilen açıklamada, “Büyükşehir Belediyemizin toplu ulaşım yönetmeliğinin 1.maddesinde yer alan, ‘Kamu yararı ve kamu menfaati uyarınca vatandaşların ulaşım hizmetlerinden en kaliteli şekilde faydalanmasını sağlamak, kaliteli, planlı ve ekonomik, idarenin yönetim, işletme ve denetim organizasyonu altında bütünleştirilmesi, idare ve diğer işleticiler tarafından yapılmakta olan toplu taşıma hizmetleri ile koordinasyon içinde yürütülmesi, çalışma koşullarının belirlenmesi, denetlenmesi ve yönetilmesi ile ilgili birimin yetki ve sorumluluk alanlarının belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir’ ifadesiyle, yönetmeliğin bütünü gereği UKOME iznine tabi taşımacılık izni verilen  ‘J’ plakalı araçlarla  diğer tüm ilçelerde olduğu Hendek’te öğrencilerimizin ulaşımı sağlanmaktadır. UKOME tarafından belirlenen ücret dahilinde tüm il genelinde olduğu gibi Hendek’te de öğrencilerimiz SAÜ Esentepe kampüsüne rahat ve konforlu şekilde ulaştırılmaktadır. Şehrin ulaşım anayasasına uygun davranan Hendek Belediyesi, yönetmeliğe uygun bir karar almış, belediye araçlarıyla yapılan ücretsiz taşımacılığı sonlandırmıştır. Hizmette hiç aksama söz konusu değildir. Yönetmeliğe uygun yapılan doğru bir işleme rağmen kasıtlı ve yanlış bilgilerle kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışılmasını hemşerilerimizin takdirine bırakıyoruz”

SEFER SAATLERİ BİLGİLENDİRME

Hendek        Esentepe

08:00        09:00
10:30        11:30
13:30        14:30
16:00        17:30