Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlığın Geliştirilmesi ve Eğitim Birimi, Sakarya Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri ile birlikte İlçe Sağlık Müdürlüğü Binasında bir etkinlik düzenledi. Doğaya, çevreye  ve topluma saygı anlamı içeren örnek  çalışma ile Aile Hekimlerine muayene amacıyla gelen çocuklar mutlu edildi. Üniversite öğrencilerinin el emekleri ile hazırladıkları doğa motifleri, objeler ile   kurum binası renkli görüntülere sahne oldu.

Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr. Tekin Ulaş Karatepe etkinliğe katılarak,  öğrencilere çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Çocukları mutlu eden etkinliklerin öğretmenlik mesleğini seçen öğretmen adayları tarafından gerçekleştirilmesini anlamlı bulduğunu ifade ederek, bu projelerin çocuk ruh sağlığına olan katkılarını önemsediklerini belirtti. Programa Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık çalışanları  ve vatandaşlar da katılım sağladılar.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birim Sorumlusu Uz. Hemşire Deniz De Asis koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte , Sakarya Üniversitesi Matematik 2. Sınıf Öğrencileri Ayşegül Tunç, İkra Gezer , Nilüfer Karabulut, Merve Küçük ve Yaren Bostancı’nın özenle ve sevgiyle hazırladıkları doğa objeleri, çiçekler ve dekoratif objeler çocuklarla buluştu. Sağlık kurumunun içinde çocuk şarkılarının ve kuş seslerinin  duyulması yüzleri gülümsetti. Doğa ve insan sevgisi vurgusu ile çocuklar ile sohbet edildi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje Birimi , ilçemizdeki Eğitim Fakültesinde  Bağımlılıklar, Temel Yaşam Desteği ve İlkyardım gibi eğitimler yoluyla üniversite öğrencilerine eğitim bağlamında katkı sağlarken, hazırladığı projelerde gönüllü öğrenciler ile ortak uygulamalar gerçekleştiriyor. Hendek  İlçe Sağlık  Müdürlüğü Eğitim Birimi  Fakülte gençlerinin toplumsal bilinç ve farkındalık düzeylerinin artması ve  toplumda fark yaratmaları amacıyla topluma hizmet uygulamalarında rehberlik ve danışmanlık yapıyor. Gençlerin yaratıcılık ve enerjilerinin yaşadıkları bölgelere faydalı olacak şekilde kanalize olması  bağımlılıklar  ile mücadele ve ruh sağlığı bağlamında ilçemize katkı sağlıyor.