İlçemiz Hendek Jandarma Bölgesi olan Hendek Soğuksu Mahallesi bölgesinde yaşanan üst üste Büyükbaş Hayvanları nın çalınması üzerine Jandarmayı harekete geçirdi.

İlk Olay 23 Nisan S.T. isimli şahsın günü mera alanına bıraktığı Holstein cinsi siyah beyaz renkli ineğinin akşam üstü gelmediğini fark edince hayvanını her yerde aradığı bulamadığı beyani üzerine harekete geçildi. 

3 gün sonra aynı Mahalle olan Hendek Soğuksu Mahallesinde yaşanan Büyükbaş Hayvan Hırsızlığından ise S.E. isimli şahıs 26.03.2021  günü 2 adet Jersey cinsi  hayvanını  yayılması için mera alanına bıraktığı, ancak akşam üstü 2 adet  hayvanının  gelmediğini fark edince hayvanlarını mahallede ve çevre mahallelerde aradığı bulamadığı hırsızlık ihbarında bulunması ile jandarma olayların birbirleri ile alakadar olabileceğini üzerinde incelemelerini genişleterek sürdürdü.

Yaşanan son olayda Büyükbaş Hayvan Hırsızlığından ise A.T. isimli şahıs 08 Nisan günü 1 adet Holstein cinsi sarı renkli  hayvanlarını  yayılması için mera alanına bıraktığı, ancak akşam üstü 2 adet  hayvanının  gelmediğini fark edince hayvanlarını mahallede ve çevre mahallelerde aradığı bulamadığı beyanı üzerine olayların bir kaç noktadan olabileceğiyle ilgili geniş kapsamlı çalışma sürdürülerüldü.

Hendek de Büyükbaş Hayvan Hırsızlığından 3 kişi tutuklandı...

Soğuksu Mahallesinde 27.02.2021 - 26.03.2021 - 08.04.2021 - 14.04.2021 - 23.04.2021 tarihleri de meydana gelen büyükbaş hayvan hırsızlığının şüphelileri gözaltına alındı.

Jandarma Ekipleri Tarafından gözaltına alınan V.İ., Y.İ., E.İ. ve G.İ. isimli şahıslar Savcılığına Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Hakkında Hırsızlık yönünden ifadelerinin alınması için 04 Salı günü sevk edildi.

Alınan ifadelere müteakip V.İ.,Y. İ. ve E.İ mahkemeye sevk edildi. Mahkemede görülen duruşmanın ardından 3 şüphelide tutuklanarak Sakarya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildiği öğrenildi.

Bölge halkı, yaşanan büyük baş hayvan hırsızlıklarını aydınlatan Hendek Jandarma ekiplerini teşekkürlerini dile getirdiler.

Yaşanan hırsızlıkların, yaz ayları dolayısıyla yaşanma olasılığı nedeniyle şüpheli durumlarda Jandarma ekiplerine ivedilikle ihbarda bulunulması isteniyor.