ÜNİVERSİTE CADDESİNDE YENİ DÖNEM

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından UKOME kararı ile daha önceden trafiğe kapatılan Sakarya Üniversitesi Hendek Kampüsünün yer aldığı Muammer Sencer Caddesinde yeni uygulamaya gidiliyor. Giriş ve çıkışların elektronik dubalar vasıtası ile sağlandığı caddeye araçlar artık taşıt tanıma sistemi ile giriş çıkış yapabilecek.

PLAKA TANIMA SİSTEMİ GELİYOR

Konuyla ilgili Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, daha önceden esnafa verilen kumandayla bariyeri indirdikten sonra caddeye girişlerin yapıldığını fakat sonrasında bariyerin yeniden kapatılması konusunda problemler yaşanmasından dolayı böyle bir uygulamaya geçildiği ifade edildi.

Hendek de bu caddeye taşıt tanıma sistemi...

Yapılan açıklama şu şekilde “ Muammer Sencer Caddesinde trafik akışının kontrollü sağlanması adına daha önceden uygulanan elektronik duba sistemi yerine plaka tanıma sistemine geçiliyor. Caddedeki sivil araç trafiğinin önüne geçmek ve caddeye kontrolsüz girişleri engellemek adına yeni sisteme gidileceği ve yeni sistem ile cadde de ikamet eden vatandaşlarımızın araçları sisteme tanıtılıp evlerine giriş çıkışlarını bu sistem sayesinde daha rahat bir şekilde yapabilecekler. Plaka Tanıma Sistemi ile acil durumlarda veya hizmet amacıyla Muammer Sencer Caddesine giriş yapmak zorunda olan itfaiye, ambulans, zabıta ve emniyete ait araçların girişi de bu sayede kolaylaşacak” denildi.

SAAT UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Cadde de bulunan esnafın giriş çıkış saatlerinde bir değişikliğe gidilmediği “ 24.00 ile 10.00” saatlerinde caddeye giriş çıkışların açık olduğu ifade edilirken, yapılan uygulamanın amacının caddeye daha az aracın giriş çıkış yapmasını sağlayarak yayaların daha rahat dolaşmasına imkan vermek olduğu ifade edildi.