HENDEK MECLİSİ 4 GÜNDEM MADDESİNİ OYLADI

4 gündem maddesinin karara bağlandığı Hendek Belediye meclisinde konuşan Başkan Turgut Babaoğlu, İsrail’e lanet okudu. 19 Mayıs’ta evlerimizin balkonlarından herkesi İstiklal Marşını okumaya davet eden Babaoğlu, Sakaryaspor ve Hendekspor mesajları verdi. Babaoğlu ayrıca Kemaliye Mahallesinde kentsel dönüşüm mağdurlarının sorununun çözüleceğini söylerken, devam eden Yenimahalle yağmur suyu projesinin sunumu yaptı.

4 GÜNDEM MADDESİ

17 günlük tam kapanma süreci nedeniyle ertelenen Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikâh/Toplantı salonunda COVİD-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. 4 gündem maddesi ile toplanan meclise Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, başkanlık etti. Toplantıda 4 gündem maddesi karara bağlanırken, Başkan Babaoğlu ve meclis üyeleri İsrail’in Mescid-i Aksaya yönelik saldırılarını kınadı.

KUDÜS İSLAMINDIR

Gündem maddelerine geçilmeden önce meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Babaoğlu, “İsrail, Filistin topraklarında terör estirmeye devam ederken, hukuku hiçe sayarak Filistinli kardeşlerimize alçakça ve acımazsızca saldırıyor. Kuşatma altındaki Filistin’e ateş yağdıran katil İsrail’i lanetliyorum. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Müslüman Türk Milleti olarak Kudüs’ün çiğnenmesine ve bu katliama sessiz kalamayız. Mazlum kardeşlerimizin yanındayız. Devletimize bu noktada güveniyoruz” dedi.

ŞEHİTLERİMİZ VAR

Yurt içinde ve sınır ötesinde Türk Milletinin geleceği adına mücadele eden kahraman polisimiz ve askerimizin hainlere göz açtırmadığını ifade eden Babaoğlu, “Sayısız operasyonlarla Türk düşmanlarının kökü kazınıyor. Rabbim devletimize, polisimize ve askerimize güç versin. Şehit haberleri alıyoruz. Allah rahmet eylesin, kederli ailelerine sabırlar versin. Aziz Türk Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim ayrıca tedavisi süren gazilerimize şifa versin. Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diye konuştu.

İSTİKLAL MARŞINI OKUMAYA DAVET

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Başkan Babaoğlu, “102 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Samsun'da tutuşturulan istiklal meşalesi yüz yıldır parlamaya devam ediyor. İftiharla ve gururla milli vicdanımızda taşıdığımız 19 Mayıs ruhu, geçilemez ve yenilemez özelliğiyle milletimize ilham olmuştur. Bu bayramı da doya doya kutlamak isterdik. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açıklamalarına göre; 19 Mayıs günü saat 19.19'da bütün Türkiye aynı anda evlerimizin pencerelerine, balkonlarımıza şanlı bayrağımızla çıkarak, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'mızı okuyacağız. 19.19’da hoparlörlerden İstiklal Marşımızı çalacağız. Tüm halkımızı bu güzel etkinliğe bekliyoruz ”dedi.

SAKARYASPOR VE HENDEKSPOR

Sakaryaspor’un TFF 1.lige doğru emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Başkan Babaoğlu, “Play Off’ta yarı finale kaldık. İnşallah şampiyon olacağız. Önce 1.lig ardından Süper lig ile bu şehir hak ettiği değeri bulacak. Sakaryaspor, Türk Futbolu için değerdir. Taraftarıyla camiasıyla başarıyla örnek olmuş bir kulüpten bahsediyoruz. Sakaryaspor bir üst lige yükseldiğinde bu şehirde bir üst lige yükselmiş olacak. Ayrıca bir de gözbebeğimiz Hendekspor lige çok iyi hazırlanıyor. BAL ertelendi. Hendeksporumuza kavuşmak için can atıyoruz. Hendeksporu çok özledik ”dedi.

MECLİS ÜYELERİNE SAKARYASPOR ÇAĞRISI

Gündem dışı söz alan ve aynı zamanda Sakaryaspor’un Başkanvekili olan, Hendek Belediyesi meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, “Sakaryaspor’umuz Play Off’a kaldı. Vanspor engelini de aşarak yarı finale yükseldik. Tüm şehir inanıyor, biz inanıyoruz. Sakaryaspor şampiyon olacaktır. 2 yıldır Hendek Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Meclis üyesi olarak Hendekliler adına üstlenmiş olduğum görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Bize inanan, bize güvenen kimseyi yolda bırakmadık, sözümüzü asla çiğnemedik. Bize bu noktada verilen her görevi yerine getirmekten de asla kaçınmam. Başkanvekilliği görevim sürecince Hendek Belediyesindeki görevlerimin dışında Sakaryasporu düşünüp Sakaryaspora odaklanırken hiçbir planın içinde yer almadık. Gelin bu tarihi fırsatı kaçırmayalım.  Sakaryaspor şampiyonluk yolunda ilerlerken şu son dönemeçte sizlerle birlikte elimizi taşın altına koyalım. Sakaryaspora gücümüz nispetinde emsal oluşturması ve örnek olması adına ilki gerçekleştirip maddi desteğimizi esirgemeyelim. Sizlere Sakaryasporun hesap numarasıyla ilgili bilgi verilecektir” dedi. Başkan Babaoğlu ise Bahadır’a teşekkür ederek, “ Geçmiş dönemde olduğu gibi kimseden zorla bir şey almıyoruz, istemiyoruz. Gücümüz nispetinde her alanda olduğu spora desteklerimiz devam edecek” dedi. Başkan Babaoğlu AK Partili meclis üyesi Hamit Canlı’dan gelen soru üzerine Ali İnci’den bahsettiğini söyledi.

“HİZMET ETMEK ADINA FEDAKARLIKTA BULUNACAĞIZ”

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. maddesi olan İlçemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilecek olan doğalgaz dağıtım ve servis hatlarının yapımı ile tahrip olan yolların belediyemizce yapılması ve AGDAŞ’tan herhangi bir bedel talep edilmemesi konusunun görüşülmesi hakkında konuşan Başkan Babaoğlu, “SASKİ, AGDAŞ ve TÜRK TELEKOM gibi kurumların ilçemizde yapacağı çalışmalarda verilen talimatları kendileriyle mahsuplaşmak karşılığında ürün verip ürün almak gibi bazı yöntemleri kullanıyoruz. Bizlerde ilçemize hizmet atmak adına bazı fedakarlıklarda bulunacağız konu bundan ibaret” dedi. Gündemin 1. maddesi oy birliği ile kabul edildi.

GÜNDEM MADDELERİNİ TEK TEK AÇIKLADI

Gündemin 2. Maddesi olan, Belediyemiz 2020 mali yılı bütçesi kesin hesabı Plan ve Bütçe Komisyonu Raporunun görüşülmesi ve Gündemin 3. Maddesi olan, Karaçökek (Yeşilvadi) Mahallesine ait Kırsal Yerleşim Sınırının Belirlenmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi konuları komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. Maddesi olan, İlçemiz Başpınar Mahallesi 181 ada 4 ve 120 numaralı parseller ile 192 ada 289 numaralı parselin arasından geçen imar yolunun Karayolları Kamulaştırma Sınırına uygun olarak düzenlenmesi için Hendek 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi konusu hakkında konuşan Başkan Babaoğlu, “Genelde imar kurullarında rahatsızlıklar ve şikayetler olabiliyor. Bu konuda sorunlar yaşamamak adına çalışmaların krokisinide perdeye yansıtarak anlatıyoruz. Bağlantı yolları ile sınır arasında belirli bir mesafe olması gerekiyor. Karayolları bu sınırı koymuş fakat buradaki parseller terklerini yapmamışlar. Öncelikle bu alanların olması gereken mesafelere getirilip sonrasında bu alanlarda imar düzenlemesi yapılacak ”dedi. Gündemin 4. Maddesi de komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi.

KEMALİYE’DE SORUN ÇÖZÜLECEK

Meclis sonunda Kemaliye mahallesindeki Kentsel Dönüşüm sorusuna cevap veren Babaoğlu, “

İnsanları vaatlerle kandırıp, insanların hayalleriyle oynayan eski belediye başkanı Ali İnci’nin pisliklerini temizleyeme çalışıyoruz. Kentsel Dönüşümde bulunan o insanların hayalleriyle oynadılar, 4 kat gösterip 6-7 kat binalar yaptılar. 2 tanesini bir şekilde müteahhitlik yapan bir kişi çözmüş orta katta fazla bir kat var yangın merdiveni yok ve halen şantiye elektriği kullanıp fazla para ödüyorlar. İşin tuhaf tarafı ise o alanda imar yok, geldiğimiz günden beri o alanın imar çalışmasını bitirmeye çalışıyoruz. Çok az kaldı yakında onu da tamamlayacağız. Bu iş biz çözeceğiz. Bu işin çözüm merci Hendek Belediyesidir” dedi