BAŞKAN BABAOĞLU: EĞİTİMİN VE EĞİTİMCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Hendek Belediyesinin eğitimde dev hamlelerinden biri olan, “Anlayarak Hızlı Okuma” projesi seminer programlarıyla başladı. Öğretmenlere sürecin anlatıldığı seminerde konuşan Başkan Turgut Babaoğlu, “Bu projede güç birliği yapıyoruz. Eğitim için daha çok çalışmaya ve proje üretmeye aralıksız devam edeceğiz. Eğitimin ve eğitimcilerimizin yanındayız” dedi.

Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tarkan Öztekin

SEMİNER PROGRAMLARI BAŞLADI

Hendek Belediyesinin eğitim alanında yaptığı çalışmalardan ve dev hamlelerden biri olan, ‘Anlayarak hızlı okuma’ projesi seminerlerle başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolün ardından Ticaret Merkezi Konferans Salonunda ilk olarak 262 kişilik öğretmen grubunun katıldığı seminer düzenlendi. Seminerin açılış programına Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve MHP Hendek İlçe Teşkilatı KAÇEP Komisyon Başkanı Zübeyde Gürbüz de katıldı. 

Hendek Belediyesi Başkanı Turgut Babaoğlu

SÜREÇ VE TEKNİK BİLGİ

Aynı zamanda eğitimci olan Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tarkan Turan Öztekin tarafından seminere katılan öğretmenlere, hızlı okuma tekniklerinin temel prensipleri anlatılarak, hedeflenen teknikler ile ilgili kısa bilgiler verildi.  Öztekin tarafından verilen seminerde, öğrencilerin hızlı okuma tekniklerini öğrenmeleri ve öğrendiklerini hayata geçirerek sınava hazırlık sürecinde başarılarına katkı sağlamaları amaçlandığı ifade edildi. Öztekin ayrıca anlayarak hızlı okuma tekniğinin sağladığı avantajları ve sınavlardaki başarılara dikkat çekti.

SERTİFİKA PROGRAMI

Seminerde kısa bir konuşma yapan Başkan Babaoğlu ise,  “Eğitim alanında ki dev hamleleri mizden biri olan, ‘Anlayarak Hızlı Okuma’ seferberliğini bilgilendirme seminerleriyle başlattık. Burada işin uzmanları tarafından eğitimcilerimize önce süreçle ilgili aktarmalar yapılacak. 28 Mart gününe kadar bu seminerler eğitimcilerine yönelik etap etap gruplar halinde verilmeye devam edecek. Ardından kurslarımız başlayacak. Kurslar sonrası eğitici olmaya hak kazanan öğretmenler Ankara Bilim Üniversitesi tarafından sertifikalandırılacak” dedi.

Hendek Belediyesi Başkanı Turgut Babaoğlu

EĞİTİMDE DURMAK YOK

Her bir öğretmenden en az 10 öğrenciye bu tekniği öğretmelerini istediklerini anlatan Başkan Babaoğlu, “Bilgiyi hızlı anlayarak, hafıza gücünü geliştirecek bu proje sayesinde okuma oranları ve eğitimde başarı oranının artmasını hedefliyoruz. Eğitim için daha çok çalışmaya ve proje üretmeye aralıksız devam edeceğiz. Katılımcılarımız için çok teşekkür ediyoruz. Bu projede güç birliği yapıyoruz. Eğitimin ve eğitimcilerimizin yanındayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.