2019 Aralık ayı meclis toplantısında Başkan Babaoğlu Tarafından Bizzat belirtilen toplu konut yapılacağı konusunda bilgi vermişti.

Bugün Sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda , toplu konut alanında havadan çekim ve proje konusunda incelemeler yapıldığını anlatan kısa bir video belediye yetkililerince “çok yakında” ibaresiyle paylaşıldı. 

Konut projesi hakkında detay ve sayı verilmezken “Hayal ettik başardık birlikte inşa ediyoruz. Ve başlıyoruz…” söylemiyle paylaşılması Babaoğlu’nun seçim beyannamesinde yer alan bir projenin de hayata geçtiği vurgusu yapıldı.

Diğer yandan yapılacak olan konut alanının neresi olacağı ve konut satışlarının kimlere, nasıl ve neşekilde yapılacağının planlandığı, konutların kentsel dönüşümlemi, bir kurum tarafından mı yapılacağı, fiyatlarının ne olacağı konusunda sorularla merak konusu oldu. 

Geçmiş dönemlerde bu konuda yerel konut yüklenici firmalarla toplantılar gerçekleştirildiği, fakat birim fiyatları nedeniyle uzlaşmaya sağlanamamıştı. 

Belediyenin yapacağı konut projesi, bölgedeki devam etmekte olan konut satışlarını etkileyip etkilemeyeceğini zamanla belirlenecek konut satış politikalarının belirleyeceği düşünülüyor. 

Başlıyoruz, Çok yakında söylemleriyle sosyal medyada paylaşılan video da birde konut proje alanının yerleşim yeri krokisi ve proje alanının havadan çekilmiş bir videosu yer almakta. 

Belediye İştiraklerinden Eski Adı Himpaş, yeni adı TÜRKAY ın proje koordinasyonu ve inşası konusunda büyük rol oynayacağı belirtilmekte.