Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ilk konuşmasını, Belediyeyi devraldığı Belediye Başkan Vekili Mahmut Nedim Alkan dan aldı.

Başkan Alkan sözlerine şöyle başladı ; ”Değerli başkanım, değerli meclis üyelerimiz, değerli hendek halkı , değerli basın mensupları sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugüne kadar Hendek belediye başkanlığı yapmış rahmana ulaşmış hepsini saygıyla anıyorum. Turgut başkanımız, bu görevi halkın teveccühünü ve gönüllere girerek almıştır. Kendisini Tebrik ediyor, başarılar dilerim. Mevcut belediye başkanımızda İrfan başkanımızda bu programa katılacaktı, kendisi bir hastalık nedeniyle yurtdışındaydı, kendisininde selamları var” diyerek sözü Mikrofonu ve Belediyeyi Babaoğlu’na bıraktı. 

Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu ilk konuşmasında şöyle konuştu ;”Kendisine onun şahsında, tüm belediye başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize kendisinin huzurunda teşekkür ediyorum. Birsaniye Çok Değerli Başkan vekilimiz Sevda Salih Oluğ bize bir çiçek takdim edecekler” dedi. Sevda Salihoğlu ve Nedim Alkan nın Babaoğluna takdim ettiği çiçeklerin ardından , Karşılıklı olarak çiçeklerin alınması ve verilmesi ile birlikte, vatandaşların ısrarı üzerine Hendek belediye başkanlık makamının balkonuna çıkarak şöyle seslendi.

Hendek Belediyesi önünde gerçekleşen programa, çok sayıda vatandaş ve belediye çalışanı katılarak babaoğlu nun konuşmaları alkışlarla bölen vatandaşların coşkulu bir şekilde konuşmayı dinlemesi ile son buldu. Ardından Babaoğlu Makamda çıkan vatandaşların tebrikleri kabul etti.

Makamında fotoğraf çektiren vatandaşlar  ve partililer ile renkli anlar yaşayan babaoğlu, kendisini tebrik edenlerle zaman zaman şakalaşarak renkli anlar yaşandı.

Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu nun Topluma ve Hendek’e örnek bir balkon konuşması yaptığı konuşmasını ana temeli eşitlik ve particilik den uzak eşit temellerde bir belediye hizmet anlayışına kavuşacağını belirttiği Balkon Konuşmasını izleyebilirsiniz...

Günün en renkli karesi bu fotoğraftaki minik öğrenciler olurken, İsimlerinin Elif Karip ve Nisa Oktan olduklarını öğrendiğimiz Atike Hanım Anaokulu öğrencilerini veli Elif Karip beraberinde Babaoğlu’nun ilk minik misafirleri olarak günün en anlamlı fotoğrafını verdiler.

Babaoğlu’nu seçim çalışmalarında bir an yalnız bırakmayan Hanım Esra Babaoğlu tebrikleri ve bu mutlu günü Hendek Belediye Meclis Üye Adayları Esra Görüm , Esma Oruç ve arkadaşları ile birlikte Başkan Babaoğlu'nu bir an yanlız bırakmadılar.

Beklediği başarıyı elde eden, uzun bir seçim atmosferinden sonra Hendek Belediyesi Başkanlık Makamına gelen ve başkan koltuğuna bir anlık oturak poz veren babaoğlu duygulu anlar yaşadı.


Bir anlamlı fotoğrafta Hendek Belediyesi başkanlarından Kamil Kamışoğlu ile geldi. Turgut Babaoğlu’nun Kayın babası olduğu öğrenilen Eski Hendek Belediye Başkanlarından Kamil Kamışoğlu damadı ile günün anlam ve önemini içeren bir hatıra fotoğrafı çektirdi.