İlçemiz Hendek de yaşanan olay adete film senaryosu gibi yaşandı. Yaşanan dolandırıcılık olayı sonrasında birikimleri elden giden iki aile konuyu yargıya taşıdı.

Edinilen bilgilere göre, Hendek Yeşilköy Mahallesinde ikamet eden S.B. ve F.E. isimli şahıslar, prefabrik ev sahibi olmak için bir firmanın yetkilisine başvuruda bulundu.

Prefabrik  Ev Firma Yetkilisi A.Y. ile anlaşmaya varan yer sahipleri, yapılan anlaşma gereğince firmaya peşinat olarak S.B. isimli şahıs 60 bin TL, ve diğer aile bireyi F.E. ise 35 bin TL peşinat ödeyerek ev yerlerini gösterdiler.

Geçen süre zarfında belirlenen ev alanlarında sürdürülen çalışmalar bir anda durdu. Duran çalışmaların ardından şüphelenen S.B. ve F.E. isimli şahıslar telefonla firma yetkilisi A.Y.'ye ulaşmaya çalıştı.

Ev Yapmak Vaadiyle Hendek de 2 aile dolandırıldı...

Firmanın yer aldığı Sakarya Pamukova ilçesine giden Hak Sahipleri S.B. ve F.E. isimli şahıslar, gördükleri manzara karşısında şok yaşadı.

Firmanın içerisinin boşaltıldığını gören S.B. ve F.E., bunun üzerine resmi mercilerin yolunu tuttu.

Mağdur edilen iki aile kirada olduklarını belirtirken tüm birikimleri yapılacak olan evlere yatırdıklarını, büyük mağduriyet yaşıyor.

Konuyla ilgili yaşadıkları durumu anlatarak dolandırıldıklarını öne süren S.B. ve F.E., yapmış oldukları tüm araştırmalara rağmen A.Y. ve herhangi bir firma yetkilisini bulamadıklarını ifade ederek şikayette bulundu.

Meydana gelen mağduriyetin giderilmesi ve firma yetkililerine ulaşılması için soruşturma başlatıldı.