Sakarya’nın

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla şehrin kuzeyinde inşa edilmesi planlanan 62,5 metre gövde yüksekliğine ve 16 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak Hendek Çamdağı Barajı ile ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’a barajla ilgili bir sunum yaptıklarını aktaran Keleş, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak barajla yine bir ilke imza atacaklarını vurguladı.

Yüz yıllık su ihtiyacını karşılayacak


Keleş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, “Şehrimizin kuzeyi için projelendirdiğimiz Hendke Çamdağı Barajı ile ilgili güzel bir gelişme oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan haftasonu bölgede önemli bir sanayi yatırımının temelini attı. Şehrimizin kuzeyi turizmin yanı sıra sanayi alanında da cazibe merkezine dönüşüyor. Biz de bölgenin gelecek yüz yıllık su ihtiyacını karşılamak üzere hazırladığımız Hendek Çamdağı Barajımızla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcımız Mehmet Emin Birpınar’a sunum yaptık.”

ÇED raporu son aşamada


“Barajımızın projesi hazır. Vatandaşlarımız için bilgilendirme toplantımızı yaptık. ÇED raporu son aşamaya geldi. Yap-işlet-devret modeliyle bir ilk olacak Hendek Çamdağı Barajımızla şehrimizin kuzeyinin hem evsel hem de endüstriyel su ihtiyacı uzun yıllar garanti altına alınmış olacak. İnşallah projemiz bakanlığımız tarafından Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına sunulacak. Bakan Yardımcımız Mehmet Emin Birpınar‘a ilgi ve desteği için teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.