Sonunda Bir Meclis Üyesi Hendek Otoparkının aylardır Merkez girişinin çalışmadığını dile getirdi…

İlçe Merkezi açık otoparkının Merkez Camiisinin arkasında yer alan giriş alanının yaklaşık olarak 6 aydır kapalı olduğu ve bu konuda aylardır proje yapıldığı belirtilerek o alanın gereksiz , gelişigüzel parklanmalarla yayaların kullanıma kapandığını ve zaruret olduğu belirtilmesi konusunda meclis üyesi tarafından belediye soru yöneltildi.

Hendek Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Hamit Canlı Tarafından belirtilen soruda, ilçe genelinde asfalt çalışmasına ne zaman başlanacağı ve ilçe merkezinde yer alan açık otoparkın Hendek meydan yönündeki girişinin aylardır arızalı olduğu, bu neden den dolayı o alanda trafiğin ilerlemesine engel olacak şekilde 2'li 3’lü otomobil ve araçlar park ettiği konusunda soru yöneltti.

Söz Alan Hamit Canlı “Bu Otoparkımızın iki tane girişi var, bunun bir tanesi uzun zamandır çalışmıyor. Bununla ilgili bir bilgilendirme verirmisiniz. İkincisi Asfalt çalışmaları sezonumuz başladı artık bununla ilgili, programlama planlama mutlaka yapmışsınızdır. Bizede soranlar oluyor bunlarla ilgili, hazırsa şimdi , yoksa bir dahaki mecliste, bunlarla ilgili nereler sıcak asfalt olacak , yama olacak, kaldırım olacak, bi ufak bir açıklama bilgilendirme yaparsanız” diye sordu.

Başkan Babaoğlu ;”Otoparkla ilgili Hemen cevap vereyim, otoparkın diğer tarafını giriş çıkışlarla alakalı orada düzenleme yapıyoruz, yeni bir uygulamaya geçecek diye, orayı şu an için iptal ettik, hem ordaki trafiği de aslında sıkıntıya soktuğunu düşünüyoruz. Belki ileriki senelerde de hiç açmaya biliriz. Bence Ordan girişlerde sanki parklanma veya başka problemlerden dolayı sıkıntı yaşıyormuş gibi sıkıntı yaşıyoruz gibi bana aksetirildi. Bariyerde de bir problem olabilir, tam da bilmiyorum, Semra Bir not alır mısınız onu. Sen Bir Notunu al biz ona bir bakalım, Asfalt Programlarımız daha Hüdaverdi bey ne durumdayız  ?,

H. Canlı  ; “Trafiğin tıkanmasını dahada arttırıyor diye düşünüyorum. Orası açılırsa bir şekilde nasıl uygunsa, nasıl sıkıntı aşıla bilirse diye düşünüyorum . Böyle bir talepte var vatandaşların.”
Babaoğlu ; “Selma bir not alır mısınız onu, tamam sen bir notunu al ona bir bakalım.”

-  Başkan Yardımcısı H. Bahadır ; "Planlamasını yapıyoruz, bir ikinci mecliste yetişir,"

- Başkan Babaoğlu ; "Yok O'Kadarda kalmaz biz arada sizi bilgilendiririz"

Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır ; "Yok, 25.000 Ton Asfalt planımız var ama, Şehir Merkezine ne kadar, kırsala nekadar o zaman açıklanır, anca o zamana yetişir."

Meclis toplantısında 14 madde oy birliği ile onaylanarak kara bağlandı.