İlçemizde Açık Belediye otoparkı yanında bulunan Kentsel Dönüşüm tanıtım ofisi sonunda açıldı. İlk organizasyona AFAD ve Hayat Arama Kurtarma Derneğine 1 hafta süreyle tahsis edilen tanıtım ofisinde vatandaşlar AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ) Farkındalığı konusunda bilgilendirilecek…

Dün başlayan ve gün içerisinde sürdürülen çalışmalar ardından Hendek Belediyesi Açık Otoparkı yanında yer alan ve kentsel dönüşüm projesinin tanıtımı için yapıldığı belirtilen tanıtım ofisi ilk organizasyonla kapılarını vatandaşlara açtı.

AFAD Bir Hafta Hendek de olacak…

AFAD Bir Hafta Hendek de olacak…

Sakarya AFAD İL Müdürlüğü Hendek Belediyesi İşbirliği ve STK'lar dan desteğiyle Hendek Belediyesi Kentsel Dönüşüm Ofisinde 24-30 Haziran 2021 tarihleri arasında faaliyetler için tahsis edildi.

Tanıtım ofisinde çocuklarda unutulmayacak afetler konusunda boyama kitapları ile desteklenen eğitimler sürüyor.

Bunun dışında aynı alanda kaydırılan Tanıtım ofisinde Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından sürdürülen Covid-19 aşılama çadırıda o alana alındı.

Hayat Arama Kurtarma Dernek ekibi, aşı olmaya gelen ve forum doldurmak zorunda olan vatandaşların, formlarının doldurulmasında aktif görev aldığı Kentsel Dönüşüm çadırında gerek afet bilgilendirilmesi gereken sağlık hizmetleri ivedilikle sürdürülüyor. Tanıtım ofisinin bir bölümünde vatandaşların afet farkındalık çalışması hakkında bilgilendirmeler için  standlar oluşturuldu.

AFAD Bir Hafta Hendek de olacak…

Hendek Belediyesi Tarafından Konuyla ilgili şöyle bir bilgi notu paylaşıldı; "çişleri Bakanlığınca 2021 yılı Afet Eğitim yılı olarak ilan edilmesi nedeniyle Tüm Türkiye'de başlatılan “Afet Eğitim Seferberliği” kapsamında Hendek Belediyesi Proje Tanıtım Ofisi (PTT karşısında) Hendek Belediyesi ve Sakarya AFAD koordinesinde “Afet Farkındalık ve Çadır Kurma Eğitimleri” verilmektedir. Afetlerde daha az can ve mal kaybı ile en kısa sürede normal hayata dönüşü sağlamak adına afete dirençli toplum oluşturmak için bu çalışmalara tüm vatandaşlarımızın katılımı önem arz etmektedir. Afet Farkındalık ve Çadır Kurma Eğitimleri “30 Haziran 2021 tarihine kadar Haftanın 6 günü(Pazartesi – Cumartesi) 11:00 ila 18:00” saatleri arasında." yapılacaktır.