Kıbrıs Gazilerine Madalya Verildi. Kıbrıs Barış Harekatı gazilerine, 45 yıl aradan sonra madalyaları verildi.

Hendek Kaymakamlığı ve ASPB Hendek Sosyal Hizmet Merkezi’nin birlikte organize ettiği programa Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Deniz Kün, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, SHM İl Müdürü Musa Zor, SHM Müdür Yardımcısı Yasemin Turan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Albayrakoğlu, SHM Hendek Müdürü Fatma Dursun ve 28 Kıbrıs gazisi katıldı.

Törende önce Kıbrıs Harekâtı ile ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisi sırasında gaziler duygusal anlar yaşadı. Hendek Kaymakamı Orhan Burhan Kıbrıs gazilerine berat ve madalyalarını tek tek takdim edildi.

Madalya hasreti sona erdi

Madalyaların 45 yılın ardından gazilere takdim edilmesinin çok sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Kaymakam Orhan Burhan, gazileri minnetle, şehitleri de rahmetle anarak, "Kıbrıs gazilerimiz bizim için çok önemli, yavru vatanımız Kıbrıs için canlarını hiçe sayarak mücadele etmişlerdir. Kıbrıs gazilerimizin yaşları ilerledi ve 45 yıldır madalya özlemi ve hasretiyle yanan bu gazilerimizin hasretleri giderildi." Dedi.

Minnet duyuyoruz

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, vatanı ve milleti için yapılabilecek fedakarlıkların en büyüğünü yapan, canlarını ortaya koyan şehitlerin emaneti aileleriyle yine aynı fedakarlığı gerçekleştirerek vatanı ve milleti için savaşmış gaziler ve ailelerine minnet duyduklarını söyledi.

Gazilerimiz KKTC devleti tarafından yapılan jestten memnuniyet duyduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.