Hendek Belediyesi tarafından, 30 Kasım’a kadar emlak, ilan, reklam ve çevre temizlik vergileri ve 25 Kasım'a kadar da başvurulması durumunda kanun kapsamına giren borçların yeniden yapılandırılarak taksit imkanları sunulacağı çağrısı yapıldı.
 
Emlak, ilan, reklam ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. Vatandaşların gecikme cezasına düşmeden vergilerini süresi içerisinde ödemeleri konusunda, Hendek Belediyesi tarafından çağrı yapıldı.

25 Kasım'a kadar başvurulması halinde, birikmiş veya gecikmiş Emlak vergisi, çevre temizlik ve ilan reklam borcu olan mükelleflerin bazı alacaklarını yeniden yapılandırılması ile ilgili anonslar yapılarak vatandaşlar bilgilendiriliyor. Mükelleflerin müracat etmeleri halinde, 6736 sayılı kanun gereği borçlarının gecikme faizleri silinerek, vergi borçları yeniden yapılandırılacaktır. 

Ayrıca 6736 sayılı kanun gereği geçmiş vergi borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamında başvuru süresi de 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatılmıştır.