Mevsimlik fındık işçilerini bahçesinde çalıştıran ve iş sözleşmesi yapmayan işverenlere ciddi cezalar uygulanacağı belirtildi.

İş Kur, Jandarma İlçe Komutanlığı ve muhtarlarla birlikte denetimlere çıkacak. Bahçesinde 16 yaşından küçük çocuk işçi çalıştıranlar işçi başına 500 lira para cezası verilecek. Kişi kendi çocuğunu bile bahçesinde çalıştıramayacak. Ayrıca çalışma izni almayan tarım aracıları 10 bin lira ceza ödeyecek. Aracılar kesinlikle bahçeye getirdikleri işçilerden para talep edemeyecekleri belirtildi.

İlçemizde bu yıl ikinci düzenlenecek olan Karadere, Sümbüllü, Pınarlı ve Kazimiye mahallerimizde ki 16 yaşından küçük çocuklar için "Mevsimlik Fındık Tarımında Çocuk İşçiliği Önleme Projesi" kapsamında Mustafa Asım İlkokulunda bir aylık etkinlikler düzenlenecektir. Projeyi Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) desteklemekte olup İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Hendek Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarmanın işbirliği ile gerçekleştirileceği öğrenildi.

Proje öncesi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir BAYRAM başkanlğında proje yürütme kurulu, mahalle muhtarları ve aracılarla proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.