Sakarya'nın güzelleri podyumu salladı

GL Platform Fuarcılık tarafından Sakarya Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, ikinci gününde yine ziyaretçi akınına uğradı. Üreticiler özellikle tarım makinaları standlarında kuyruklar oluşturdu. Fuara, Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (DKKYB) tarafından düzenlenen Koç, Teke ve Kuzu Güzellik Yarışması ise damga vurdu.

DKKYB İl Başkanı Yasin Toçoğlu, Zoonteknist Cankut Akdeniz, Sakarya Ticaret Borsası Veteriner Hekim Samet Korkmaz, Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldırım Çakmak, Sakarya Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Tahsin Hakan Özer'in jüri üyesi olduğu yarışmada, kıran kırana rekabet yaşandı.










ŞAMPİYON KUZU ŞAMPİYON OLDU

Yarışmanın Teke kategorisini, Umurbey Köyü’nden Erdem Bayıl'ın tekesi kazandı. Koç kategorisinde ise Pamukova’dan 70 kiloluk koçuyla Ali Altınbaş birinci oldu. Sakarya'nın en en güzel kuzusu yine Pamukova’dan Ali Altınbaş’ın "Şampiyon" ismini verdiği 25 günlük ikiz kuzularından biri oldu.

"TOPLULAŞTIRMAYA ÖNEM VERİYORUZ"

Sakarya Ziraat Odaları Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, kentin mevcut potansiyeli ile Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Tarımda maliyeti artıran en önemli nedenlerden birinin toprakların parçalı olmasına bağlayan Bayraktar, bu nedenle bakanlıktan "toplulaştırma" için talepte bulunduklarını ve taleplerinin bir kısmının yerine getirildiğini ifade etti.

DESTEK GELİRSE GIDA UCUZLAR

Bayraktar, maliyetlerin düşürülmesi için desteklemelere de ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek “Rekabet için Sakarya’nın da desteklerden fayalanması gerekli. Bu destekler üreticiye yapılırken dolaylı yoldan tüketicinin de ucuz gıdaya ulaşmasına yapılmış destekler olarak ortaya çıkıyor. Tarıma verilen her destek tüketicinin daha uygun fiyatla gıdaya ulaşması anlamına geliyor. Desteklerin artacağına inanıyorum” dedi.